Το Ποτάμι: Ψευδή ή λάθος τα στοιχεία του κ. Παππά;

Το Ποτάμι: Ψευδή ή λάθος τα στοιχεία του κ. Παππά;
«Ακόμη και τα στοιχεία για το τηλεοπτικό τοπίο στην Κύπρο που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Παππάς αποδεικνύονται ψευδή! Γεγονός, άλλωστε, που έχει επισημάνει από την Πέμπτη στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης» αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωση του, υπό τον τίτλο «ψευδή ή λάθος τα στοιχεία του κ. Παππά;».

Η ανακοίνωση έρχεται - μετά το "άδειασμα" του Νίκου Παππά απο την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο - σε συνέχεια συνέντευξης του Γενικού Διευθυντή της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, Νεόφυτου Επαμεινώνδα, όπου υπογραμμίζεται ότι «στην Κύπρο λειτουργούν επτά ιδιωτικά κανάλια και όχι τέσσερα, όπως υποστήριξε πρόσφατα ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς».

Το Ποτάμι ζητά εξηγήσεις από τον Υπουργό Επικρατείας, καλώντας τον ακόμη και να ακυρώσει την πολιτική του για τον αριθμό τηλεοπτικών αδειών και το καθεστώς αδειοδότησης τους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «το ερώτημα είναι απλό: είτε ο κ. Υπουργός βάσισε την πολιτική του σε λάθος στοιχεία είτε εν γνώσει του χρησιμοποίησε ψευδή στοιχεία για να παραπλανήσει τον Πρωθυπουργό και τη Βουλή».

Όπως υπογραμμίζει Το Ποτάμι «στην πρώτη περίπτωση οφείλει να ακυρώσει την πολιτική του αφού είναι βασισμένη σε λάθος στοιχεία. Στη δεύτερη περίπτωση οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Και, κυρίως, να απαντήσει στο ερώτημα ποιοι επωφελούνται από την παραπλάνηση της Βουλής και το νέο τηλεοπτικό καθεστώς που προσπαθεί να στήσει».

Την ίδια ώρα, η ΕΙΤΗΣΕΕ εξαπολύει νέα επίθεση στον Νίκο Παππά, κάνοντας λόγο για ασάφειες και σκιές σε ότι αφορά τον αριθμό και το είδος των αδειών που τελικώς θα δημοπρατηθούν στην Ελλάδα, που κάθε άλλο παρά ενισχύουν την διαφάνεια και την προσέλκυση επενδυτών, όπως τονίζει σε ανακοίνωση της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ