«Βόμβα» από Αυστριακό ΥΠΕΞ για κλείσιμο συνόρων

«Βόμβα» από Αυστριακό ΥΠΕΞ για κλείσιμο συνόρων
Η Ελλάδα θα αλλάξει στάση δεχόμενη ευρωπαϊκή βοήθεια κατά την περίπτωση που κλείσουν τα βόρεια σύνορα για περισσότερα από ένα 24ωρο, δηλώνει στην εφημερίδα τα Νέα ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ουσιαστικά πρόκειται για ανοιχτή απειλή για κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδας με την ΠΓΜΔ ως μέσο πίεσης στην Αθήνα.

Η απειλή μάλιστα πραγματοποιείται υπό το φως της σημερινής ιδιαιτέρως κρίσιμης συνόδου στην Πράγα των χωρών "Βίζενγκραντ", στην οποία συμμετέχουν Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία και Σλοβακία και η οποία πιθανώς θα διευρυνθεί από τη FYROM, αλλά και τις Βουλγαρία - Ρουμανία.

Στρατηγικός σκοπός των χωρών αυτών θεωρείται το κλείσιμο των συνόρων ενώ σε συνέντευξή του στην Deutche Welle, ο υπουργός των Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάσιτς ανέφερε ότι "θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε να δούμε εάν η Αυστρία θα κλείσει τα σύνορά της" και αν ακολουθήσουν η Κροατία και η Σλοβενία, τότε η χώρα του "θα αναγκαστεί απλά να κάνει το ίδιο" καθώς δεν έχει τη δυνατότητα να κρατήσει όλους τους πρόσφυγες.

Καθοριστικό για τις εξελίξεις αναμένεται να είναι το ερχόμενο τριήμερο με τον Αλέξη Τσίπρα θα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για την έκτακτη σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ