Μητσοτάκης: Τα hot spots, από μόνα τους, δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα

Μητσοτάκης: Τα hot spots, από μόνα τους, δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα
Eπίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε πως με τους χειρισμούς της επιδείνωσε το πρόβλημα του προσφυγικού, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας παράλληλα πως «τα hot spots από μόνα τους δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα».

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέπτεται σήμερα, 8 Φεβρουαρίου, τη Μυτιλήνη, όπου το πρωί βρέθηκε στο πρώτο Κέντρο Υποδοχής προσφύγων-μεταναστών στην περιοχή της Μόριας και ενημερώθηκε από τους αρμόδιους.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, της Frontex, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, των διεθνών οργανισμών και των υπηρεσιών της κυβέρνησης για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν για να αντιμετωπίσουν ένα εξαιρετικά οξύ, όπως το χαρακτήρισε, πρόβλημα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο έχει διάσταση ανθρωπιστική αλλά και ασφάλειας και τόνισε πως αυτό το πρόβλημα, δυστυχώς, επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο από τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την κατασκευή των hot spots στα πέντε νησιά του Αιγαίου. Όμως, εξέφρασε την εκτίμηση πως η κατασκευή των hot spots, από μόνη της, δεν θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα και προς την Ευρώπη, επισημαίνοντας πως χρειάζεται μία οργανωμένη αντιμετώπιση από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Χρειάζεται τα κράτη-μέλη της Ευρώπης να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στους πρόσφυγες, οι οποίοι πρόκειται να μεταγκατασταθούν στην Ευρώπη» σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε και την Τουρκία να τηρήσει τις δικές της δεσμεύσεις, υπογραμμίζοντας πως «το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί εάν δεν υπάρξει και ουσιαστική ανάμειξη της Τουρκίας στην αντιμετώπισή του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ