Κατρούγκαλος: Κάποιοι σαν εμένα που έβγαζαν 60 χιλιάδες ευρώ δεν είχαν μάθει να πληρώνουν

Κατρούγκαλος: Κάποιοι σαν εμένα που έβγαζαν 60 χιλιάδες ευρώ δεν είχαν μάθει να πληρώνουν
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει ως γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και κανένας εργαζόμενος με εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, αντίθετα ενδέχεται να έχει και οφέλη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, «δεν μπορεί να πληρώνουν συνέχεια οι μισθωτοί. Κάποιοι σαν κι εμένα που έβγαζαν 40 ως 60 χιλιάδες ευρώ, δεν είχαν μάθει να πληρώνουν. Αυτό πρέπει να αλλάξει».

Ο ίδιος μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 υπογράμμισε ότι είναι επιβεβλημένη η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης έως ότου επιτευχθεί η ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας που θα ανακουφίσουν το ασφαλιστικό σύστημα.

Ερωτηθείς για τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ για 13η σύνταξη, επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ κι άλλες προεκλογικές εξαγγελίες, παραδέχθηκε ότι η στρατηγική που ακολουθήθηκε δεν απέδωσε καθώς η διαπραγμάτευση με τους εταίρους δεν πήγε όπως περίμενε η κυβέρνηση και κατά συνέπεια ο σχεδιασμός της απέτυχε.

Το κυβερνητικό στέλεχος δεν παρέλειψε, όμως, να υπενθυμίσει ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου οι πολίτες τα ήξεραν όλα αυτά αλλά επέλεξαν και πάλι ΣΥΡΙΖΑ.

Επανερχόμενος στο θέμα του Ασφαλιστικού ο υπουργός προσπάθησε να δώσει την αισιόδοξη διάσταση του ζητήματος υπενθυμίζοντας ότι με την προβλεπόμενη ρήτρα ανάπτυξης οι συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να αυξάνονται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, όταν θα επιτευχθεί η ανάπτυξη.

ΠΗΓΗ: antenna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ