Μάρδας: Καταγραφή βιομηχανικών ζωνών και φορολογικό εγχειρίδιο προωθεί η κυβέρνηση

Μάρδας: Καταγραφή βιομηχανικών ζωνών και φορολογικό εγχειρίδιο προωθεί η κυβέρνηση
Την καταγραφή των βιομηχανικών ζωνών της χώρας ώστε να γνωρίζουν οι ξένοι επενδυτές ποια και τι είδους διαθέσιμα κτίρια υπάρχουν καθώς και την κατάρτιση ενός εγχειριδίου για το φορολογικό, προωθεί η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, σε δήλωσή του στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Ενδιαφερόμαστε να καταγράψουμε όλες τις βιομηχανικές ζώνες με έναν τέτοιον τρόπο ώστε να γνωρίζει ένας ξένος επενδυτής τι διαθέσιμα κτίρια υπάρχουν. Γίνεται μια συστηματική δουλειά στο υπουργείο Οικονομίας, αλλά και στο υπουργείο Εξωτερικών αυτό που κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε γρήγορα ένα τέτοιο βιβλιαράκι, όπου να έχουμε πάνω μια φωτογραφία της βιομηχανικής ζώνης, κάτω μια δεύτερη φωτογραφία της χώρας και να προσδιορίζει πού ακριβώς βρίσκεται και να έχουμε όλα τα στοιχεία, όπου κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να αποταθεί στην ΕΤΒΑ ΑΕ για να έχει περαιτέρω πληροφορίες» σημείωσε ο κ. Μάρδας.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία αδειοδότησης, ο υφυπουργός Εξωτερικών εξήγησε πως είναι πολύ εύκολη για τις βιομηχανικές ζώνες και μπορεί να «περπατήσει γρήγορα, καθώς δεν έχει σχέση με τη διαδικασία αδειοδότησης μιας νέας επιχείρησης. Είναι πιο εύκολη, πιο απλή και κάποιος πολύ σύντομα μπορεί να πάρει την άδειά του, ιδίως σε περιπτώσεις που δεν έχει λήξει η άδεια και κάποιος έχει κλείσει».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ