Το Ποτάμι: Στην πολιτική πρέπει να μιλάς με έργα - Εμείς έχουμε μιλήσει με έργα

Το Ποτάμι: Στην πολιτική πρέπει να μιλάς με έργα - Εμείς έχουμε μιλήσει με έργα
«Τα δάνεια δε λύνουν το πρόβλημα της χώρας. Πρέπει να γεννάς μεταρρυθμιστικές ιδέες και το Ποτάμι είναι πιστεύω γεννήτορας μεταρρυθμιστικών, ριζικών αλλαγών. Και αυτό θα κάνουμε και το επόμενο διάστημα. Με αφορμή το συνέδριο μας που θα γίνει τέλος Φλεβάρη στο Περιστέρι, θα δώσουμε τον κατάλογο των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα. Εκεί θα δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Εκεί θα δούμε πόσοι μεταρρυθμιστές πραγματικά υπάρχουν».

Τα παραπάνω επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον Ανδρέα Γιουρμετάκη, στο κανάλι TRT.

Ο Επικεφαλής του Ποταμιού σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης αποτίμησε την πορεία του Κινήματος τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ συζήτησε εκτενώς ζητήματα όπως το ασφαλιστικό, το προσφυγικό, καθώς και την πρόταση του Ποταμιού για διάλυση του κομματικού κράτους.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενο συνεργασιών δήλωσε ότι «Δε θέλουμε να πάμε με τον οποιοδήποτε για να εξασφαλίσω εγώ μια θέση βουλευτή επικρατείας. Δεν πρόκειται αυτό να γίνει. Δεν πρόκειται να βγω βουλευτής από άλλο κόμμα. Εγώ θα επιμείνω στο Ποτάμι αλλά εάν υπάρχουν δυνάμεις που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις που πιστεύουμε και εμείς τότε να δούμε τη σύμπλευσή μας. Αλλά δεν τις βλέπω αυτές τις δυνάμεις».

Ερωτώμενος για τις κατηγορίες περί διαπλοκής που έχει αντιμετωπίσει το Ποτάμι από την ίδρυσή του επεσήμανε ότι «αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες φούσκες, οι οποίες δημιουργήθηκαν και σχετίζονται με συγκεκριμένα πρόσωπα», ενώ τόνισε ότι κάποιοι «πήραν την ανήθικη απόφαση να πουν ότι αφού δε μπορούμε να πούμε τίποτα για τον Θεοδωράκη ας πούμε ότι αυτός ο άνθρωπος δεν ενεργεί μόνος του και τον έχει βάλει κάποιος άλλος».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε πάντως ότι «στην πολιτική πρέπει να μιλάς με έργα» καθώς και ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και το Ποτάμι έχουν «δώσει εξετάσεις για το πόσο ανεξάρτητοι» έχουν υπάρξει.

«Το Ποτάμι βγάζει προεκλογικούς αγώνες με κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, και δίνει και λογαριασμό. Τα εκατομμύρια που ξοδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα που τα βρίσκουν; Γιατί ο λογαριασμός δε βγαίνει. Τα λεφτά που παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πολύ λιγότερα από τα λεφτά που σπαταλούν σε διαφημιστικές δαπάνες τα μεγάλα κόμματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ