Κουτσούμπας: Χωρίς σχέδιο και αδιέξοδη η πολιτική της κυβέρνησης

Κουτσούμπας: Χωρίς σχέδιο και αδιέξοδη η πολιτική της κυβέρνησης
Αδιέξοδη και χωρίς σχέδιο χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην εκπομπή "Mega Σαββατοκύριακο", επισημαίνοντας μάλιστα ότι "αδυνατίζει η κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά μπορεί η κυβέρνηση να βρει 'φτερούγες' στον Λεβέντη, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ".

Ο ΓΓ του ΚΚΕ σημείωσε μάλιστα ότι ακόμη και με νέες εκλογές, "πάλι μια αντιλαϊκή πολιτική θα υλοποιηθεί".

"Από το καλοκαίρι έχει κάνει διορθωτικές κινήσεις. Τουλάχιστον πλέον θέλει να υλοποιήσει προαπαιτούμενα, να περάσει μέτρα. Μπορούν πλέον οι πολίτες να βγάλουν συμπεράσματα βάσει του τι έλεγε πριν η κυβέρνηση και τι έκανε μετά", σημείωσε, τονίζοντας ωστόσο ότι για να ανακάμψουν τα κέρδη θα πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι.

Ο ίδιος είπε ότι είναι λογικό μετά από τις εκλογικές αναμετρήσεις να υπάρχει μια ανοχή, ενώ συνέχισε: "Δεν φαίνεται κάποια άλλη πολιτική διέξοδος ή λύση. Είναι επίσης πολύ νωπή η διακυβέρνηση των προηγούμενων. Αδιέξοδα πάντως δεν υπάρχουν, αρκεί ο λαός να αποφασίσει να δείξει τη δύναμή του".

Αναφερθείς στις κινητοποιήσεις ομάδων εργαζομένων, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να δυσφημίσει κάθε κατηγορία εργαζομένων που διεκδικεί το δίκιο της. "Δεν μπορείς να χτυπάς του αγρότες ή τους εργάτες και την ίδια ώρα να λές ότι δεν είναι εντολή του πρωθυπουργού. Όταν αναπτύσσεται η κινητοποίηση και έχεις τα ΜΑΤ οπλισμένα είναι λογικό να χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα. Η πολιτική του Μαξίμου είναι 'καρότο και μαστίγιο'" είπε μεταξύ άλλων.

Με αφορμή τα επεισόδια κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη, ο ίδιος υπογράμμισε ότι το αγροτικό κίνημα έχει πλέον την εμπειρία να αποτρέψει φαινόμενα παρείσφρησης ξένων στοιχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ