Γεννηματά: Η πρόταση για το Ασφαλιστικό οδηγεί σε φτωχοποίηση τον ελληνικό λαό

Γεννηματά: Η πρόταση για το Ασφαλιστικό οδηγεί σε φτωχοποίηση τον ελληνικό λαό
«H κυβέρνηση πρέπει να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων την πρόταση για το ασφαλιστικό. Δεν οδηγεί πουθενά, δεν είναι μεταρρύθμιση, οδηγεί σε φτωχοποίηση τον ελληνικό λαό», είπε η Φώφη Γενημματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι το κυβερνητικό σχέδιο για το συνταξοδοτικό «δημιουργεί κίνητρα φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, άρα οδηγεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα σε νέες πολύ σκληρές παρεμβάσεις. 'Αρα ούτε βιώσιμη λύση δίνει».

Εάν ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι είναι λύση η πρότασή του, ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν. Θα το κρίνει ο ελληνικός λαός, πρόσθεσε η ίδια, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Αναφορικά με την πρόταση για εξεταστική επιτροπή η οποία θα διερευνήσει τα αίτια και τις συνθήκες που οδήγησαν στη δημοσιονομική κρίση, από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ έως και σήμερα, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογράμμισε: «Πρέπει να τελειώνουμε με το χθες και να αποφασίσουμε όλοι μας ποια ήταν η ιστορική πορεία της οικονομίας από την ώρα που μπήκαμε στην Ευρωζώνη μέχρι σήμερα. Υπάρχουν ευθύνες, υπάρχουν λάθη, υπάρχουν παραλείψεις. Αλλά όχι να πάμε σε ένα πόρισμα "σούπα", με μικροκομματικές λογικές να πετάει ο ένας την ευθύνη στον άλλον. Νομίζω ότι έχουμε υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό να τα απαντήσουμε όλα αυτά».

Σε ερώτηση για τη διαγραφή του κ. Γρηγοράκου, είπε ότι «...επί τρεις ημέρες έλεγε ότι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι έτοιμοι να πάνε στη ΝΔ» για να συμπληρώσει: «Δεν μπορείς να αφήνεις σκιές σε βάρος των βουλευτών».

Εξηγώντας τη θέση της για «ενοποίηση της κεντοαριστεράς», η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για μια συζήτηση που έχει ανοίξει χωρίς προαπαιτούμενα, «που λέει ελάτε να βάλουμε ως προτεραιότητα την πρόταση μας για την Ελλάδα».

«Το πρώτο βήμα είναι να συμφωνήσουμε γύρω από τις πολιτικές, αυτές πρέπει να μας ενώσουν. Γι αυτό προτείνω προγραμματική συνδιάσκεψη και δεν προτείνω συνέδριο» τόνισε η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε:

«Είπα ξεκάθαρα στην πρόταση που έκανα, ότι ο επικεφαλής της ευρύτερης παράταξης θα πρέπει να εκλεγεί από τη βάση της παράταξης. Δεν πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι θα είναι υποχρεωτικά επικεφαλής του μεγαλύτερου σχήματος. Θεωρώ ότι αυτό είναι μια σοβαρή υπέρβαση. Και πιστεύω ότι ήταν ένα εμπόδιο μέχρι στιγμής αυτό».

«Δεν θέλουμε να έρθει να γίνει κανείς ένα κομματάκι του ΠΑΣΟΚ, θέλουμε να ενωθεί αυτός ο κόσμος ξανά. Η δική μου πρόταση ήταν μέσα στον Μάιο να υπάρξει και εκλογή του επικεφαλής» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ