Στην Ιορδανία ο Π. Καμμένος- Με ποιους συναντήθηκε

Στην Ιορδανία ο Π. Καμμένος- Με ποιους συναντήθηκε
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ιορδανία, συναντήθηκε με τον Πρίγκιπα της Ιορδανίας Feisal Bin Al-Hussein, τον Ιορδανό Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας Dr. Abdullah Ensour και τον Πρόεδρο της Ιορδανικής Βουλής Atef Tarawneh, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Με τον Πρίγκιπα της Ιορδανίας και τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας συζήτησαν τις τρέχουσες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τους κινδύνους που απορρέουν για την εθνική άμυνα των χωρών.

Και οι δυο πλευρές συνέπεσαν στην πεποίθηση ότι οι κίνδυνοι αυτοί δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μεμονωμένα, αλλά χρειάζεται πολυμερής περιφερειακή δράση.

Τονίστηκε η ανάγκη, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διεθνής κοινότητα γενικότερα, να προστρέξουν σε βοήθεια της Ιορδανίας που αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ανάσχεσης των απειλών.

Συζήτησαν επίσης θέματα αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών και στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Με τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συζήτησαν για την ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και των σχέσεων μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επέδωσε πρόσκληση προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, εκ μέρους του Προέδρου της ελληνικής Βουλής Νίκου Βούτση, προκειμένου να επισκεφθεί την Ελλάδα. Ο Πρόεδρος της Ιορδανικής Βουλής αναφέρθηκε εκτενώς στο προσφυγικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η χώρα του και εξέφρασε την ελπίδα να επανέλθουν ελληνικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε επίσης το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων της Ιορδανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ