Κούλογλου: Το Grexit έφυγε από το τραπέζι όχι όμως από το μυαλό της «φράξιας Σόϊμπλε»

Κούλογλου: Το Grexit έφυγε από το τραπέζι όχι όμως από το μυαλό της «φράξιας Σόϊμπλε»
«Το Grexit έχει φύγει από το τραπέζι, αλλά νομίζω ότι υπάρχει στα μυαλά κάποιων, ιδίως της φράξιας Σόιμπλε» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος εκτίμησε ότι με αιχμή το προσφυγικό ξεκίνησε πάλι μία προσπάθεια αποδόμησης της Ελλάδας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κούλογλου, με αιχμή το προσφυγικό ζήτημα και την πολύ μεγάλη κρίση που ξέσπασε στους κόλπους της ΕΕ, άρχισαν πάλι ορισμένες φωνές να στρέφονται κατά της Ελλάδας. «Είναι μειοψηφική, αλλά έχει ξεκινήσει πάλι η προσπάθεια αποδόμησης της Ελλάδας» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι οι ενέργειες αλληλεγγύης, που επιδεικνύουν απέναντι στους πρόσφυγες οι κάτοικοι του ΒΑ Αιγαίου, αποτελούν αντίβαρο απέναντι σε αυτές τις φωνές.

Ακόμη, ο κ. Κούλογλου κατηγόρησε το ΔΝΤ ότι εφαρμόζει σκληρές πολιτικές απέναντι στην Ελλάδα, λέγοντας ότι κινείται με αυστηρά νεοφιλελεύθερα κριτήρια, ενώ, καταλήγοντας, επεσήμανε ότι σε καμία χώρα δεν υπάρχει μέχρι σήμερα πετυχημένο μοντέλο ανάκαμψης της οικονομίας που να εφαρμόστηκε από το ΔΝΤ.