Ανησυχία Ντομπρόβσκις για το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα

Ανησυχία Ντομπρόβσκις για το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα
Την ανησυχία του για το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα εκφράζει ο αντιπρόεδρος τη Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις σχολιάζοντας το ζήτημα που έχει ανακύψει με την επένδυση της Εldorado Gold στις Σκουριές.

«Πρέπει να παραδεχθούμε ότι υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες όσον αφορά το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα» τονίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή και προσθέτει: «Η πρώτη προϋπόθεση για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία είναι η χρηματοπιστωτική σταθερότητα και σημαντικά βήματα γίνονται για τον σκοπό αυτό· και τώρα αν ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, είναι ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Συγχρόνως υπάρχει ανάγκη για ένα προβλέψιμο επιχειρηματικό περιβάλλον. Για να ανακάμψει η Ελλάδα, χρειάζεται επενδύσεις, εγχώριους επενδυτές αλλά και από το εξωτερικό. Αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία αν προχωρούμε προς την ανάκαμψη»

Δεν παρεμβαίνουμε σε συγκεκριμένα ζητήματα, αλλά αυτό είναι μέρος ευρύτερων ανησυχιών που έχουμε όταν κοιτάμε τις οικονομικές προβλέψεις για το πότε και πώς μια οικονομία θα ανακάμψει, και σίγουρα το επιχειρηματικό περιβάλλον είναι μέρος των ανησυχιών, καταλήγει αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Ντομπρόβσκις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ