Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ «βλάπτει την Ελλάδα»

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ «βλάπτει την Ελλάδα»
Τους άμεσους στόχους του όσον αφορά τις αλλαγές στο κόμμα, αλλά και τη στρατηγική του απέναντι στην κυβέρνηση παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην πρώτη του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, μετά την ανάληψη της αρχηγίας, ο κ. Μητσοτάκης προέταξε την ανάγκη ενότητας και της διεύρυνσης της παράταξης, δεσμεύτηκε για ουσιαστικές και ριζικές αλλαγές και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, κλείνοντας κάθε συζήτηση για συναίνεση.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους βουλευτές, τα στελέχη, τους ψηφοφόρους αλλά και τους συνυποψηφίους του, έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι, όπως είπε, η ΝΔ έμεινε όρθια κάτω από εξαιρετικές συνθήκες και αντιστάθηκε στο τσουνάμι του λαϊκισμού, και εξέφρασε την εκτίμηση πως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στη ΝΔ ο πολιτικός χάρτης της χώρας άλλαξε. «Οι πολίτες πιστεύουν σε εμάς, μας δίνουν οξυγόνο μας εμπιστεύονται, η εντολή τους είναι ξεκάθαρη, ενωμένοι να προχωρήσουμε στη δημιουργική ανανέωση της ΝΔ για να γίνει και πάλι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, στόχος του είναι να δημιουργήσει σχέση εμπιστοσύνης με όλους, βασισμένη στην αλήθεια και όχι στους λαϊκισμούς, και σε αυτή την προσπάθεια κάλεσε να συμβάλλουν όλες οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, που όπως τόνισε «υποφέρουν από την ανεύθυνη και ιδεοληπτική κυβέρνηση του Τσίπρα»

«Θέλουμε να εκφράσουμε τη δημιουργική Ελλάδα, αυτούς που αισθάνονται άστεγοι και ανήκουν κυρίως στο κέντρο. Ξέρουμε ότι οι προσδοκίες των πολιτών είναι πολύ μεγάλες. Θα τους δικαιώσουμε με πολύ οργανωμένη δουλειά, με άποψη, συνέπεια και ειλικρίνεια», είπε και χαρακτήρισε τη ΝΔ ως τη μοναδική αξιόπιστη εναλλακτική λύση για να βγει η πατρίδα μας από την κρίση.

Πρώτο μέλημα είναι η άσκηση «υπεύθυνης και δημιουργικής αντιπολίτευσης με εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης σε κάθε πρωτοβουλία της κυβέρνησης», τόνισε.

Το πρώτο μεγάλο στοίχημα για τη ΝΔ, όπως είπε, θα είναι η μάχη του ασφαλιστικού που θα δοθεί το επόμενο διάστημα. «Ο λογαριασμός είναι τόσο μεγάλος επειδή η κυβέρνηση έκανε τόσο τραγική διαχείριση το 2015. Το γεγονός ότι οι θεσμοί ζητούν μέτρα 1,3 δισ. ευρώ οφείλεται στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του ‘15. Ουδέποτε ζητήθηκαν τέτοια μέτρα νωρίτερα», είπε ο κ. Μητσοτάκης κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως «τιμωρεί την εργασία και χτίζει τον κομματικό στρατό, διορίζοντας ημετέρους , συγγενείς και προστατευόμενους.»

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στην κριτική που του άσκησε για το έργο του ως υπουργού ο κ. Τσίπρας νωρίτερα σήμερα, τονίζοντας πως «χρειάζεται θράσος κάποιος που έχει επιτρέψει διορισμούς να ασκεί κριτική στη δική μου προσήλωση στην αξιοκρατία. Να τον ενημερώσουν οι σύμβουλοί του για τα όσα προώθησα στο υπουργείο».

Συνεχίζοντας την κριτική του στην κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ προστατεύει τους λίγους, αδιαφορώντας για τους πολλούς» και ανέφερε πως έχει ήδη γίνει ομάδα εργασίας στη ΝΔ η οποία θα εκπονήσει τη δική της πρόταση για το ασφαλιστικό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θέλησε να κόψει κάθε συζήτηση για συναίνεση, υπογραμμίζοντας «η ΝΔ δεν θα δώσει αλά κάρτ στήριξη στον κ.Τσίπρα». «Εμείς δεν μπορούμε να στηρίξουμε αυτή την κυβέρνηση, έχουμε διαφορετική αντίληψη για την άσκηση της εξουσίας. Πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις που θα έχουν εθνικό πρόσημο», είπε θέτοντας ως προτεραιότητα τα θέματα της παιδείας και επαναλαμβάνοντας πως στηρίζει την αριστεία.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως θέλει πραγματική ανάπτυξη και ριζική αναδιάρθρωση του κράτους έτσι ώστε να γίνει πιο φιλικό προς τους πολίτες, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη στάση της στις Σκουριές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διώχνει σήμερα τη μεγαλύτερη επένδυση. Η επένδυση έγινε αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης. Η αριστερή κυβέρνηση δεν νοιάστηκε καθόλου ότι τη νύφη την πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Δεν περίμενα τίποτα περισσότερο από ανθρώπους που δεν έχουν κολλήσει ποτέ τους ένσημα», είπε ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως στέλνει το λάθος μήνυμα σε όσους πιστεύουν στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «βλάπτει την Ελλάδα» και υποστήριξε πως χρειάζεται «μια άλλη πολιτική πρόταση, την οποία μόνο η ΝΔ μπορεί να την προτείνει». «Μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και όχι του λαϊκισμού. Η εντολή που έλαβα δεν είναι να στηρίξω τον κ. Τσίπρα, έχω εντολή να στηρίξω τη χώρα. Θα ασκήσουμε όλοι μαζί σκληρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Δεν θα επιτρέψουμε άλλα παιχνίδια. Η κυβέρνηση αποτελεί το τελευταίο κεφάλαιο του λαϊκισμού, αυτό το κεφάλαιο θα το κλείσει η ΝΔ. Ας μην ζητά ο κ. Τσίπρας συναίνεση από εκεί που δεν θα τη βρει», τόνισε χαρακτηριστικά. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να συναινέσει αυτός στην πρόταση της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Αναφερόμενος στις αλλαγές που προωθεί στο κόμμα, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως «η πρόκληση για τη ΝΔ είναι να ενώσουμε και να ενσωματώσουμε όλους τους χώρους της μετριοπάθειας και της κανονικότητας. Για να γίνουν οι ιδέες μας και οι πολιτικές αποδεκτές, χρειάζεται να χτίσουμε μια ΝΔ που θα έχει το θάρρος να επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είναι κάποιος πατριώτης και πολίτης, που θα ξαναδώσει πραγματικό νόημα στην πολιτική και σε νέους ανθρώπους, που θα ενώνει και δεν θα διχάζει». Όπως είπε, για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει η ΝΔ να αλλάξει, να ανανεωθεί με εσωκομματική διαδικασία και διαφάνεια. «Θα οργανώσουμε τακτικό συνέδριο, όσο πιο γρήγορα, για να προσαρμόσουμε τις δομές», είπε ενώ αναφέρθηκε και στα οικονομικά του κόμματο τα οποία είπε δεν είναι καλά.

«Η οικονομική κατάσταση δεν είναι καλή. Από εδώ και στο εξής η ΝΔ θα πρέπει να στηρίζεται στην ιδιωτική χρηματοδότηση με απόλυτη διαφάνεια. Θα ξεκινήσουμε άμεσα μια γενναία οικονομική εκστρατεία. Θα ζητήσουμε λίγα από πολλούς. Η δημόσια επιχορήγηση που είναι μικρότερη από το παρελθόν, θα διατεθεί για την κάλυψη οφειλών του κόμματος. Θα σχεδιάσουμε οργανόγραμμα από το μηδέν. Θα μετακομίσουμε. Θα χτίσουμε μια ΝΔ με διαφάνεια, η οποία θα είναι ανοιχτή σε όλα τα μέλη της» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση όσον αφορά τη διεύρυνση του κόμματος δείχνοντας πάντως προς το κέντρο. «Θα την ανοίξουμε τη ΝΔ στην κοινωνία και θα γίνουμε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα, γιατί είμαστε ενωμένοι. Με σεβασμό στο παρελθόν. Πρέπει να δουλεύουμε ομαδικά», είπε και κάλεσε τους βουλευτές να κινηθούν στη βάση μιας σχέσης αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

«Σύντομα θα έχουμε μια λειτουργική ανανεωμένη ΝΔ, με σαφές πρόγραμμα, και σας καλώ να δώσουμε όλοι και όλες αυτόν τον αγώνα. Σας καλώ στη μάχη των ιδεών και των πράξεων. Μαζί θα κερδίσουμε τη μάχη για την επικράτηση της ΝΔ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ