Το ασφαλιστικό και η πορεία των διαπραγματεύσεων στη σύσκεψη στη Βουλή

Το ασφαλιστικό και η πορεία των διαπραγματεύσεων στη σύσκεψη στη Βουλή
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με συνεργάτες του και μέλη της κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν ο προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου αλλά και οι συντονισμένες κινήσεις που έχουν δρομολογηθεί, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, για το ασφαλιστικό και την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Στο κλίμα αυτό, συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με συνεντεύξεις τους, δηλώνουν ότι κατά την ψήφιση του ασφαλιστικού μπορεί να υπάρξει πλειοψηφία ευρύτερη της κυβερνητικής.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος συνεχίζει την περιοδεία του στην Ευρώπη, με στόχο να αναδειχθεί η αναγκαιότητα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει (σ.σ. στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ) ότι η κυβέρνηση θα δώσει πολιτική μάχη, το επόμενο διάστημα, για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων.

Κρίσιμη σημασία αποδίδεται και στις συναντήσεις που έχει προγραμματίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος αναχωρεί αυτή την εβδομάδα για τη Μόσχα και την επόμενη θα επισκεφθεί Βερολίνο και Φρανκφούρτη. Σημαντικές συναντήσεις, για το μέλλον του ελληνικού προγράμματος, θα πραγματοποιήσει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Νταβός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ