Μοσκοβισί: Μείωση στη φορολογία των μισθωτών με πατάξη της φοροδιαφυγής

Μοσκοβισί: Μείωση στη φορολογία των μισθωτών με πατάξη της φοροδιαφυγής
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο μείωσης του φορολογικού βάρους για τους εργαζόμενους ο Αρμόδιος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί στην περίπτωση που η Ελληνική Κυβέρνηση πετύχει απτά αποτελέσματα στον τομέα της φοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας.

Ειδικότερα απαντώντας με απάντησή του σε ερώτηση του σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε πως «η μεταρρύθμιση των φορολογικών συστημάτων αποτελεί εθνική ευθύνη», ενώ συνεχίζει τονίζοντας πως «τα περιθώρια για τη μείωση των φόρων επί του εισοδήματος από την εργασία θα αυξηθούν, καθώς οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας θα αρχίσουν να παράγουν απτά αποτελέσματα».

Τέλος η Κομισιόν, διαμέσου του Επιτρόπου της, «εκφράζει την ικανοποίησή της για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στη δίκαιη κατανομή της φορολογικής επιβάρυνσης».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, είχε θέσει με ερώτησή του προς την Κομισιόν το ζήτημα της μείωσης της φορολογίας των μισθωτών, καθώς και την ανάγκη για ένα «δίκαιο, αποτελεσματικό και σύγχρονο φορολογικό σύστημα που θα επιβαρύνει περισσότερο τα μεγαλύτερα εισοδήματα, τον συσσωρευμένο πλούτο και τα παραγόμενα κέρδη, καταπολεμώντας ταυτόχρονα τη νόμιμη και παράνομη φοροδιαφυγή».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ