Στη μάχη της πρώτης αξιολόγησης στραμμένο το ενδιαφέρον της κυβέρνησης

Στη μάχη της πρώτης αξιολόγησης στραμμένο το ενδιαφέρον της κυβέρνησης
Στη μάχη της πρώτης αξιολόγησης που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Ιανουάριο, έχει στραμμένο το ενδιαφέρον της η κυβέρνηση, που έφερε από την πίσω πόρτα το παράλληλο πρόγραμμα, με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κατέθεσε την παραμονή των Χριστουγέννων με διατάξεις του κοινωνικού πακέτου.

Το κοινωνικό πακέτο περιέχει διατάξεις για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης αλλά και την στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, όπως δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα σε οικογένειες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Υπάρχουν όμως και διατάξεις άσχετες με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως για παράδειγμα η κάλυψη για έξοδα μετακινήσεων υπαλλήλων του υπουργείου οικονομικών που κατ’ εντολή της υπηρεσίας ταξίδεψαν στο εξωτερικό.

Η κυβέρνηση είναι πάντως και πάλι στα μαχαίρια με τον Σόιμπλε, μετά την κριτική του Γερμανού υπουργού για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό. Το Μέγαρο Μαξίμου δια της κυβερνητικής εκπροσώπου υπενθύμισε στον Γερμανό πολιτικό ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, λέγοντας ότι η στάση του κυρίου Σόιμπλε οφείλεται σε εσωκομματικούς λόγους.

Η πρώτη αξιολόγηση, αφού ψηφιστεί το ασφαλιστικό, συμπίπτει χρονικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στις 21 και 22 Ιανουαρίου στο Νταβός. Στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ αναμένεται να έχει επαφές μεταξύ άλλων με την Άνγκελα Μέρκελ και την Κριστίν Λαγκάρντ, ευελπιστώντας να κλείσουν όλα χωρίς προβλήματα και να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ