Μάχη Μεϊμαράκη - Μητσοτάκη για τον β’ γύρο

Μάχη Μεϊμαράκη - Μητσοτάκη για τον β’ γύρο
Το ζήμτημα είναι πόσοι από τους 404 χιλιάδες του πρώτου γύρου θα πάνε τελικά να ψηφίσουν και στις 10 Ιανουαρίου, με τα επιτελεία των δύο μονομάχων να υπολογίζουν πόσοι από τους ψηφοφόρους των κ. Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη θα απέχουν από τη διαδικασία και αντίστοιχα πόσους μπορούν να προσελκύσουν από αυτούς που θα συμμετέχουν.

Στην πρώτη συνέντευξη μετά τον α’ γύρο, που έδωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υπογράμμισε, πως πιστεύει σε μια ευγενή άμιλλα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν θέλει εντάσεις αλλά δεν θα αφήνει αναπάντητα όλα όσα λέγονται σε βάρος του. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους ισχυρισμούς για βαρωνίες, υπογραμμίζοντας ότι από το 2009 δεν μετέχει στην ηγετική ομάδα σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη που ήταν υπουργός και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Και πρόσθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «ο γιος του πρώην Πρωθυπουργού δεν μπορεί να καταγγέλλει άλλους για βαρωνίες». Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ανανέωση δομών και αναδιοργάνωση που δεν μπορεί να βασίζεται σε ηλικιακά και μόνο κριτήρια. Έμφαση έδωσε στον κοινωνικό χαρακτήρα που σχεδιάζει να δώσει στη ΝΔ, επισημαίνοντας την απήχηση που είχε η υποψηφιότητά του σε περιοχές και κοινωνικές ομάδες που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση. Επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις – αλλά όπως είπε-δεν είναι μεταρρύθμιση οι απολύσεις καθαριστριών.

Από το στρατόπεδο του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αποδέχθηκε τη στήριξη του Άδωνι Γεωργιάδη, μιλούν για υποψηφιότητα που έχει δυναμική, εκφράζει τη δημιουργική ανανέωση, δεν θέτει θέμα ενότητας και στηρίζεται στην πολιτική των 111 ημερών για την αναγέννηση του κόμματος την 1η Μαΐου, όποτε τότε θα είναι έτοιμη η ΝΔ να κυβερνήσει. Αθροίζοντας το ποσοστό των τριών υποψηφίων σημειώνουν ότι το 60% ζητά ανατροπή του αποτελέσματος και δίνουν χαρακτηριστικά στασιμότητας στον ανθυποψήφιό του… Στο μεταξύ, κλειστά χαρτιά κρατά προς το παρόν ο Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον Μάκη Βορίδη που μέχρι χθες ήταν βασικός υποστηρικτής του, να στηρίζει πλέον εμμέσως τον Κυριάκο Μητσοτάκη.