Τσίπρας: Η επίλυση του Παλαιστινιακού συνιστά «κλειδί» για την ασφάλεια της περιοχής

Τσίπρας: Η επίλυση του Παλαιστινιακού συνιστά «κλειδί» για την ασφάλεια της περιοχής
Στον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και γέφυρας διαλόγου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η χώρα μας δεσμεύεται ενεργά για την προώθηση μιας λύσης δύο κρατών που θα διασφαλιζει την εγκαθίδρυση ενός βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους, το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά και με ασφάλεια με το Ισραήλ.

Κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η χώρα μας αποδίδει μεγάλη σημασία στον άμεσο τερματισμό των εποικισμών, ενώ εξέφρασε την ισχυρή υποστήριξη της Ελλάδας στο πρόσωπο του κ. Αμπάς.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι στο εξής στα δημόσια έγγραφα του ελληνικού κράτους θα χρησιμοποιείται ο όρος Παλαιστίνη και όχι ο όρος Παλαιστινιακή Αρχή.
Ο Πρωθυπουργός παράλληλα εξέφρασε ανησυχία, μεταξύ άλλων, για την ευρύτερη περιφερειακή αποσταθεροποίηση, την άνοδο θρησκευτικών δυνάμεων που βασίζονται στον θρησκευτικό φονταμενταλισμό.

Ερωτηθείς γιατί η Ελλάδα καθυστερεί την επίσημη αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτους, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι μία βιώσιμη λύση στο Παλαιστινιακό μπορεί να έρθει μονό μέσα από ουσιαστικές συνομιλίες των δύο πλευρών.

Αφού σημείωσε ότι η χώρα μας έχει αδελφικές σχέσεις με την Παλαιστίνη, αλλά και σχέσεις συνεργασίας με το Ισραήλ και επισήμανε ότι επιθυμεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο σε αυτές τις συνομιλίες, τόνισε ότι όταν ο χρόνος κριθεί κατάλληλος, η Ελλάδα θα προχωρήσει στα αναγκαία βήματα.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η επίλυση του Παλαιστινιακού συνιστά «κλειδί» για την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε μια πολύπαθη περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ