Βενιζέλος: "Εικονική" και "προσωρινή" η προστασία των δανειοληπτών

Βενιζέλος: "Εικονική" και "προσωρινή" η προστασία των δανειοληπτών
"Εικονική" και "προσωρινή" χαρακτήρισε την προστασία των δανειοληπτών, μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι "υποτάχθηκε πλήρως στις επιταγές των δανειστών".

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι "αν δεν υπάρξουν νέες ρυθμίσεις, τότε, στις 15 Φεβρουαρίου θα αρθεί κάθε προστασία για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, για τα καταναλωτικά δάνεια, αλλά και για τα δάνεια με εγγύηση του δημοσίου" και προσέθεσε ότι αντί για ελάφρυνση έχουμε πολλαπλασιασμό των μηχανισμών διεκδίκησης.

Ζήτησε, επίσης, από την κυβερνητική πλειοψηφία να υποστηρίξει την τροπολογία που κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τον οφειλέτη, που προβλέπονται από το νόμο 3869/2010, δεν θίγονται λόγω της ανάθεσης της διαχείρισης ή της μεταβίβασης της απαίτησης σε άλλο φορέα ή λόγω οποιασδήποτε μεταβολής στο πρόσωπο του δανειστή.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε, ότι "η ελληνική οικονομία έχει επέλθει σε καθεστώς "στασιμοχρεοκοπίας", την οποία θα αντιληφθούν σύντομα οι πολίτες, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην κυβέρνηση".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ