Πλακιωτάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Πλακιωτάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΝΔ να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με άλλα κόμματα, υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, αφήνει σε συνέντευξή του στη Real News ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

O πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως "αν η χώρα πραγματικά βρεθεί σε κίνδυνο, δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο μιας συγκυβέρνησης στην οποία θα συμμετέχουν πολύ περισσότερα από δύο κόμματα. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία και οι βουλευτές της θα εκτιμήσουν τα δεδομένα και θα κινηθούν με σύνεση και υπευθυνότητα, όπως έπραξαν άλλωστε και το προηγούμενο καλοκαίρι.”.

Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη για να δημιουργηθεί μια οικουμενική κυβέρνηση απαιτούνται δύο προϋποθέσεις:

Α) η κυβέρνηση να ομολογήσει την αδυναμία της να κυβερνήσει και β) να υπάρξει ευρύτερη κοινωνική συναίνεση για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων της χώρας. "Επί του παρόντος, με τη στάση και τα τεχνάσματα του πρωθυπουργού, δε φαίνεται να πληρούνται κάποια από τα δύο ανωτέρω προαπαιτούμενα” τονίζει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΝΔ το κόμμα του ήταν πάντα υπέρ της εθνικής συνεννόησης, ξεκαθαρίζει όμως πως αυτή απαιτεί τη σύγκλιση απόψεων και τη δημιουργία μιας κοινής βάσης διαλόγου για την αντιμετώπιση των καίριων ζητημάτων της χώρας. "Με λύπη μου διαπιστώνω, ότι ο κύριος Τσίπρας, δεν αντιλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο τη συνεννόηση και το διάλογο. Απαιτεί να συμφωνήσουν όλα τα πολιτικά κόμματα με τις θέσεις και τις απόψεις του, πράγμα το οποίο είναι ανέφικτο” προσθέτει.

Ο κ. Πλακιωτάκης ξεκαθαρίζει πως η ΝΔ δε θα συμφωνήσει σε περαιτέρω μείωση των συντάξεων,ενώ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως" όταν αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό της κυβέρνησής του ή με τις συνιστώσες στο κόμμα του, δημιουργεί εξωτερικούς εχθρούς και εμφανίζεται ως παλικαράς που παλεύει με του κακούς δανειστές –τοκογλύφους”.

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές διαδικασίες στη ΝΔ ο κ. Πλακιωτάκης δηλώνει πως προσδοκά να ολοκληρωθεί ομαλά η εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού στο κόμμα και συντεταγμένα, η Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει στη νέα εποχή. "Η Νέα Δημοκρατία είναι μεγάλο, σοβαρό και υπεύθυνο κόμμα που πρέπει να εκπληρώσει στο ακέραιο το θεσμικό του ρόλο. Πρέπει να αρθρώσει ένα σοβαρό και αξιόπιστο πολιτικό λόγο και να λειτουργήσει υπεύθυνα και αποτελεσματικά ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Για το λόγο αυτό, καλώ τις Νεοδημοκράτισσες και τους Νεοδημοκράτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να αναδείξουν το νέο αρχηγό. Το πρόσωπο εκείνο που θα αντιμετωπίσει στα ίσια τον κ. Τσίπρα και θα διεκδικήσει με αξιώσεις την πρωθυπουργία” δηλώνει, ενώ αποκλείει κάθε ενδεχόμενο διάσπασης ή δημιουργίας νέου κόμματος.” Όσοι ονειρεύονται ότι η Νέα Δημοκρατία θα εισέλθει σε κλίμα εσωστρέφειας ή ότι θα διασπαστεί, είναι εκτός πραγματικότητας. Όποιος τολμήσει να βλάψει τη παράταξη, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα στελέχη και τη πλατιά λαϊκή βάση της” τονίζει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ