Λεβέντης: Εκτός τόπου και χρόνου ο Τσίπρας

Λεβέντης: Εκτός τόπου και χρόνου ο Τσίπρας
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Βασίλης Λεβέντης στην Βουλή, κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του προς τον πρωθυπουργό για το προσφυγικό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε την κυβέρνηση για «προχειρότητα, έλλειψη σχεδίου και προγραμματισμού» σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος στην χώρα μας. Καταλόγισε στην κυβέρνηση αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, μίλησε για πρωτοβουλίες που δεν πήρε έγκαιρα, ενώ χαρακτήρισε «λύση του γόνατος» τα «ΗΟΤ SPOTS».

«Η κυβέρνηση είναι εκτός τόπου και χρόνου. Έπρεπε να υπάρχει ένας σχεδιασμός. Έχω την εντύπωση ότι και στο προσφυγικό η κυβέρνηση προχειρολογεί και αυτό θα κοστίσει. Όπως και στο οικονομικό που έλεγε ο Τσίπρας ότι διαπραγματεύεται και έκανε την απόλυτη υποχώρηση, έτσι έκανε και στο προσφυγικό» ανέφερε ο κ.Λεβέντης και πρόσθεσε: «Χωρίς σχέδιο και χωρίς οργάνωση 769.000 άνθρωποι ήρθαν στην Ελλάδα το 2015. Όλο και περισσότεροι μαζεύονται στην Αθήνα, χωρίς να έχουν που να πάνε. Πολλοί έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, αναζητώντας άλλους τρόπους διαφυγής. Σε λίγες μέρες πρέπει να εγκαταλείψουν την χώρα, χωρίς να ξέρουμε που είναι. Δεν είχε οργανωθεί ο τόπος. Που θα φιλοξενηθούν, 4000 νεοεισερχόμενοι που έφτασαν χθες από τα νησιά στην Αθήνα. Μόνο προσωρινοί δεν είναι. Κανένας προγραμματισμός της κυβέρνησης δεν υπάρχει».

Και στην δευτερολογία του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «μοιάζει να μην διάβασε την ερώτηση μου».

Επανέλαβε ότι δεν είναι λύση να γίνονται τα "hot spots" όπου βγαίνουν οι ξένοι, λέγοντας παράλληλα την ατάκα... «Αν έρθουν στην Ακρόπολη 10.000 ξένοι θα ...μαγειρεύουν εκεί»!

«Έπρεπε να υπάρχει σχέδιο στην ηπειρωτική Ελλάδα, μακριά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς να θίγεται ο Τουρισμός» πρόσθεσε ο κ.Λεβέντης.

«Είπε ο κύριος πρωθυπουργός ότι δεν γνωρίζει πως στην Κω και στην Μυτιλήνη ο κόσμος είναι αντίθετος, τότε είναι εκτός τόπου και χρόνου, αν δεν το γνωρίζει» τόνισε στην συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ