Γεροβασίλη: Ηττώνται στην Ευρώπη οι φωνές που ήθελαν την Ελλάδα αποικία χρέους

Γεροβασίλη: Ηττώνται στην Ευρώπη οι φωνές που ήθελαν την Ελλάδα αποικία χρέους
Το Grexit δεν έχει φύγει από μυαλό κάποιων που δεν δέχονται ότι απέτυχαν στο σχεδιασμό τους, τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Την εκτίμηση ότι «ηττώνται στην Ευρώπη οι φωνές που ήθελαν την Ελλάδα αποικία χρέους», εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στον τηλεοπτικό σταθμό «Έψιλον». Όπως είπε, όσο πιο κοντά φτάνουμε σε μια κρίσιμη στιγμή τόσο εντείνονται και οι πιέσεις, αναφερόμενη στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, τον τελευταίο καιρό, όπως και στην προηγούμενη διαπραγματευτική περίοδο, χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος των δημοσιευμάτων των οποίων οι πηγές δεν κατονομάζονταν, ως μέσο πίεσης προς τη χώρα.

Πρόσθεσε δε ότι το Grexit δεν έχει φύγει από μυαλό κάποιων που δεν δέχονται ότι απέτυχαν στο σχεδιασμό τους. «Το σενάριο Ελλάδα - αποικία χρέους, είναι καλά ριζωμένο στο μυαλό κάποιων», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι στην Ευρώπη αυτές οι φωνές ηττώνται, ενώ έκανε λόγο για ανταπόκριση που βρίσκουν τέτοιες φωνές στο εσωτερικό της Ελλάδας. «Είναι λυπηρός ο τρόπος που αναπαράγονται αυτά τα σενάρια από μερίδα του Τύπου», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε την προσπάθεια για να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις «εθνικό θέμα μεγάλης σημασίας». «Γι΄αυτό καλέσαμε τα άλλα κόμματα προκειμένου να χαράξουμε μαζί την εθνική κόκκινη γραμμή», είπε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι σήμερα η κυβέρνηση και προσπαθεί και έχει βρει, σε μεγάλο βαθμό, τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να καλυφθεί η εξοικονόμηση του 1% του ΑΕΠ από το ασφαλιστικό σύστημα. «Το χαρακτηρίζουμε εθνικό θέμα γιατί πρέπει και η νεολαία να αναπνεύσει», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και επέμεινε στην ανάγκη να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συστήματος και για τις επόμενες γενιές. «Οφείλουμε να το λύσουμε εμείς σήμερα», ανέφερε για το μέλλον του ασφαλιστικού και υπογράμμισε ότι η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων είναι ένα μέτρο που έχει στόχο να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του συστήματος.

Το σχέδιο που έχουμε θέσει προς διαπραγμάτευση και σε λίγο θα είναι και στη δημοσιότητα ως επίσημη θέση της κυβέρνησης, περίπου μετά από μία εβδομάδα, δεν προβλέπει μείωση των κύριων συντάξεων, εξήγησε η κυβερνητική εκπρόσωπος ενώ για τις επικουρικές είπε ότι το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση έχει μικρή μείωση. «Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας τρόπος να μην θιγούν οι συνταξιούχοι του σήμερα και του μέλλοντος» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ