Σκουρλέτης: Μόνο με κυβέρνηση της Αριστεράς μπορούμε να απεμπλακούμε από τη λιτότητα

Σκουρλέτης: Μόνο με κυβέρνηση της Αριστεράς μπορούμε να απεμπλακούμε από τη λιτότητα
Επιδιώκουμε τη μέγιστη κοινωνική συναίνεση και επιδιώκουμε τον διάλογο, αλλά δεν φλερτάρουμε με απόψεις οικουμενικών λύσεων, τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης και τόνισε ότι «μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς στο πηδάλιο, δημιουργεί αργά αλλά σταθερά την απεμπλοκή από τις πολιτικές λιτότητας».

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε τη συμφωνία του Αυγούστου με τους δανειστές «επιβλεβλημένη από τους συσχετισμούς», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση Σαμαρά ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις καταστάσεις που η ίδια είχε δημιουργήσει.

«Πηγαίνοντας προς τις εκλογές του Ιανουαρίου, φροντίσατε να μην υπάρχει συμφωνία, ενώ είχατε ναρκοθετήσει τα πάντα. Γνωρίζατε πολύ καλά, ότι δεν θα βγαίναμε στις αγορές την άνοιξη που μας πέρασε, και είδατε τις εκλογές με ανακούφιση σαν απόδραση από μια εφιαλτική κατάσταση», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, υποστήριξε ότι η προσέγγιση της κυβέρνησης ήταν ριζοσπαστική, «γιατί απαντά στον πυρήνα του προβλήματος που ήταν τα "κόκκινα" δάνεια, τα οποία ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ, αποτέλεσμα της διαπλοκής, που έδινε δάνεια χωρίς όρους και προϋποθέσεις δάνεια σε ορισμένα συμφέροντα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ