Ντέρμπι δείχνει νέα δημοσκόπηση για τη ΝΔ

Ντέρμπι δείχνει νέα δημοσκόπηση για τη ΝΔ
Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας e-voice για λογαριαμό του e-typos.com δείχνει ντέρμπι για την κάλπη της ΝΔ στις 20 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» στην πρώτη έρευνα μετά το φιάσκο της διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών και των πυρών που αντάλλαξαν υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος, μικρό προβάδισμα έχει ο Απόστολος Τζιτζικώστας έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου συνολικά μεταξύ των ερωτηθέντων ο κ. Τζιτζικώστας συγκεντρώνει το 27,1%, ο κ. Μεϊμαράκης 23%, ο κ. Μητσοτάκης 20% και ο Άδωνις Γεωργιάδης 8,8%.

Ωστόσο η εικόνα διαφοροποιείται όταν η ερώτηση «Εάν ψηφίζατε για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές, ποιον από τους τέσσερις υποψηφίους θα ψηφίζατε;» απευθύνεται σε πολίτες που δήλωσαν ότι θα πάνε για να ψηφίσουν.

Εκεί ο κ. Τζιτζικώστας προηγείται με 34% με οριακή διαφορά από τον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος συγκεντρώνει 33,1%, ο κ. Μητσοτάκης 22,2% και ο κ. Γεωργιάδης 9%.

Διαφορετική είναι, επίσης, η εικόνα όταν το ίδιο ερώτημα απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ψηφίσει έστω και μια φορά στο παρελθόν ΝΔ. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει ποσοστό 29,2%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 25,8%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20,7% και ο Αδωνις Γεωργιάδης 8,4%.

Στην ερώτηση ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα και τη διαφθορά, προβάδισμα έχει ο κ. Τζιτζικώστας με ποσοστό 23,6%, ακολουθεί ο κ. Μεϊμαράκης με 18,7%, ο κ. Μητσοτάκης με 14,7% και ο κ. Γεωργιάδης με 7,2%.

Η πλειοψηφία πάντως των ερωτηθέντων (52,8%) απάντησε ότι δε θα συμμετάσχει στις εκλογές ανάδειξης του νέου προέδρου της ΝΔ που θα γίνουν στις 20 Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ