Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ
Ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στα γραφεία του ΣΕΒ εξέδωσαν τα κόμματα.

Ειδικότερα:

ΣΥΡΙΖΑ:«Η βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ είναι καταδικαστέα. Ενέργειες τέτοιου είδους βρίσκουν όλη την κοινωνία απέναντι» τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα Δημοκρατία:«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ. Τέτοιες ενέργειες πλήττουν την εικόνα της χώρας και τα πραγματικά συμφέροντα των Ελλήνων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας και προστίθεται : «Καλούμε την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και την δίωξη των δραστών»,

Ανεξάρτητοι Έλληνες:«Αναφορικά με το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο κτίριο του ΣΕΒ στο Σύνταγμα, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε απερίφραστα όσους χρησιμοποιούν βία για να επιτύχουν τους στόχους τους. Η απειλή της τρομοκρατίας δεν πρέπει να επηρεάσει τους πυλώνες μιας ελεύθερης και δημοκρατικής κοινωνίας η οποία επιβάλλεται να μείνει ενωμένη απέναντι στους τρομοκράτες και όλους εκείνους που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα μας» ανέφερε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

ΠΑΣΟΚ:«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον των γραφείων του ΣΕΒ. Η προστασία της δημόσιας ασφάλειας από τους εχθρούς της Δημοκρατίας και της κοινωνίας πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, η οποία πρέπει να κινηθεί με αποφασιστικότητα και ταχύτητα για τη σύλληψη των δραστών. Οι δυνάμεις της αποσταθεροποίησης πρέπει να απομονωθούν στις ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές που περνάει ο τόπος», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.

Το Ποτάμι:«Το Ποτάμι καταδικάζει την βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ. Είναι καθήκον των αρχών να συλλάβουν τους δράστες. Ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων σε αυτή την πολύ δύσκολη εσωτερική και διεθνή συγκυρία, είναι να συμβάλλουν ώστε να υπάρξει κλίμα ομαλότητας, να εξαλειφθούν φαινόμενα βίας και να απομονωθούν στην κοινωνία εκείνοι που καλούν σε βίαιες συμπεριφορές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δημοκρατική Αριστερά: «Είναι αναγκαιότητα να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια στις εξαιρετικά κρίσιμες μέρες που ζούμε. θα πρέπει σύντομα να εξιχνιαστεί η υπόθεση ώστε να μην προστεθούν νέες σκιές στην εικόνα της χώρας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΚΚΕ:«Σήμερα, που απαιτείται να υπάρξει η οργανωμένη πάλη του λαού ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου, τέτοιες προβοκατόρικες ενέργειες ρίχνουν "νερό στο μύλο" όσων θέλουν να συκοφαντήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα, να βάλουν εμπόδια στην ανάπτυξή του και να υλοποιήσουν νέα μέτρα αυταρχισμού και καταστολής» σημειώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Δήλωση Όλγας Γεροβασίλη για τη βόμβα στο ΣΕΒ

Η Κυβέρνηση καταδικάζει την βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ, στο Σύνταγμα. Η απόλυτη καταδίκη τέτοιων ενεργειών, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, χωρίς επικίνδυνες ερμηνείες, αποτελεί την ενδεδειγμένη πολιτική στάση.

Το περιστατικό

Η έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στο Σύνταγμα, στην οδό Ξενοφώντος 5. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ και στο γειτονικό ξενοδοχείο «Αμαλία».

Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε στις 2.50 στην εφημερίδα «Βήμα» και στις 2.55 στην «Εφημερίδα των Συντακτών», προειδοποιώντας ότι μέσα στα επόμενα 40 λεπτά θα σημειωθεί έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ. Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε άμεσα στον αποκλεισμό της περιοχής, εκκένωσε όλα τα γύρω κτίρια και στις 03.35 έγινε η έκρηξη με εκκωφαντικό θόρυβο, που προκάλεσε αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας.