Μεϊμαράκης: Νεοφιλελεύθερη και ανάλγητη αριστερά

Μεϊμαράκης: Νεοφιλελεύθερη και ανάλγητη αριστερά
"Τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα είναι προτάσεις της κυβέρνησης", ανέφερε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ζήτησε από την κυβέρνηση να μην καλλιεργεί τη σύγχυση, "ότι τα ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία"."Εάν τα είχαμε ψηφίσει δεν θα χρειαζόταν να τα φέρετε στη Βουλή", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο, για "νεοφιλελεύθερη και ανάλγητη αριστερά" που μετατρέπει τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα, μειώνει τα επιδόματα του πετρελαίου θέρμανσης και "βγάζει για πρώτη φορά στο σφυρί την πρώτη κατοικία" ενώ εκτίμησε, ότι έρχεται "ο πιο βαρύς χειμώνας".
Αναφερόμενος ιδιαίτερα στο θέμα της πρώτης κατοικίας, είπε ότι η Νέα Δημοκρατία προστάτευσε τους πολίτες την περίοδο της κρίσης και δεν υπήρξε ούτε ένας πλειστηριασμός.

"Σήμερα όμως χιλιάδες πολίτες κινδυνεύουν", πρόσθεσε και ανέφερε ως παράδειγμα ότι σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, "ένας άγαμος με εισόδημα 680 ευρώ το μήνα δεν προστατεύεται και ένα νοικοκυριό με εισόδημα 1.700 ευρώ το μήνα, χάνει το σπίτι του".

Συνεχίζοντας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ανακόλουθη πολιτική και ανέφερε ότι όταν ήταν στην αντιπολίτευση υποσχόταν "Σεισάχθεια" και ζητούσε από τους δανειολήπτες να μην πληρώνουν τις δόσεις τους.

"Από το "όχι σε όλα" το Δεκέμβριο του 2014 φθάσαμε στο σημερινό "ναι σε όλα" ανέφερε και υποστήριξε ότι "ο πρωθυπουργός δεσμευόταν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ότι δεν θα υπάρξει πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, για να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών.

"Οι συνάδελφοι πως θα κοιμηθούν το βράδυ ενώ θα έχετε ξεκινήσει τον πρώτο πλειστηριασμό κατοικίας πολίτη που δεν έχει να πληρώσει;" αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση, ότι σε κάθε νομοσχέδιο προσθέτει νέους φόρους και υποστήριξε ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας τον Δεκέμβριο του 2014 δεν υπήρχε η ανάγκη νέων φόρων.

"Είχαμε πλεονάσματα και τα έσοδα θα προέρχονταν από την μεγέθυνση του ΑΕΠ και όχι από μέτρα σε βάρος των μεσαίων στρωμάτων και των κοινωνικών αδυνάτων» ανέφερε και εξέφρασε την αντίθεσή του με τη φορολόγηση των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ και τον φόρο στο κρασί.

Η κυβέρνηση είπε, θα μπορούσε να βάλει τάξη στον τζόγο του διαδικτύου και όχι να βάλει νέους φόρους στον νόμιμο τζόγο.

Αναφερόμενος στην επιβάρυνση του κρασιού είπε η κυβέρνηση "χτυπά αλύπητα όσους παράγουν", και αναρωτήθηκε "ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται και ποιοι ευνοούνται".

Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε τα νέα τέλη κυκλοφορίας "χαράτσι Τσίπρα" που δεν υπήρχε στο τρίτο μνημόνιο, ενώ εκτίμησε ότι οι ρυθμίσεις που αφορούν το φάρμακο πλήττουν την ελληνική παραγωγή και εξέφρασε φόβους για πιθανές ελλείψεις φαρμάκων στο μέλλον.

"Να ζητήσετε ένα συγνώμη από τον ελληνικό λαό και τις παρατάξεις που βάλαμε πλάτη στα χρόνια της κρίσης και μας λέγατε γερμανοτσολιάδες" κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης, και εκτίμησε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής η ΝΔ, "θα είναι εδώ παρούσα και δυνατή για να ασκήσει ακόμη καλύτερα τα θεσμικά της καθήκοντα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ