Μειωμένος ο προϋπολογισμός της βουλής σε σχέση με πέρυσι

Μειωμένος ο προϋπολογισμός της βουλής σε σχέση με πέρυσι
Κατα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ περίπου είναι μειωμένος σε χέση με πέρυσι ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2016, που συζητήθηκε χθες στην αρμόδια Επιτροπή και θα τεθεί προς ψήφιση από την Ολομέλεια μεθαύριο Τετάρτη.

Ειδικότερα, τα κονδύλια που ζητεί για το επόμενο έτος η Βουλή, ανέρχονται σε ύψος 136.016.000 ευρώ, ενώ για το 2015 πριν από ένα χρόνο ήταν 139.922.000 ευρώ. Σύμφωνα με την εισήγηση που παρουσιάστηκε χθες, «η περιστολή των δαπανών πραγματοποιείται κυρίως με τη μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και του επιδόματος γραφείου, καθώς και την κατάργηση της αποζημίωσης της συμμετοχής των βουλευτών στα θερινά τμήματα».

Εξοικονόμηση δαπανών, επίσης, σύμφωνα με την ίδια εισήγηση, επιτυγχάνεται και «μέσω της μείωσης των δαπανών για τα αυτοκίνητα χρηματοδοτικής μίσθωσης προς τους βουλευτές με αυτοκίνητα οικονομικότερου τύπου, και με τη μείωση του τιμήματος σταθερής και κινητής τηλεφωνίας προς τους βουλευτές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης ανέρχεται σε ποσοστό 10%, το οποίο αντιστοιχεί στο ποσό των 570 ευρώ. Σημειώνεται ότι την τελευταία προ κρίσης χρονιά, το 2009, ο προϋπολογισμός της Βουλής ανερχόταν στα 222.140.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ