Μηνυτήρια αναφορά καταθέτει η κυβέρνηση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Μηνυτήρια αναφορά καταθέτει η κυβέρνηση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου
Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει η «υπόθεση Πανούση» με την κυβέρνηση να περνά στην αντεπίθεση προσφεύγοντας στην Δικαιοσύνη.

Νωρίς το πρωί αποφασίσθηκε να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι υπουργοί Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος (σ.σ. πέρασε πρώτος το κατώφλι της Εισαγγελίας) και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας – όχι ο διευθυντής του πρωθυπουργικού Γραφείου Δημήτρης Τζανακόπουλος όπως αρχικά είχε διαρρεύσει.

Κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν ότι πρόκειται για μηνυτήρια αναφορά (που δεν έχει κατ΄ανάγκη αποδέκτες) και όχι μήνυση εναντίον συγκεκριμένου προσώπου.

Την αφορμή έδωσε ο νέος κύκλος "διαλόγων μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τρομοκρατών" που δημοσιοποίησε χθες το βράδυ το Mega, στο δελτίο ειδήσεων, προς επίρρωση των ισχυρισμών του Γιάννη Πανούση.

Για το Μαξίμου, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η άρνηση του διευθυντή ειδήσεων του σταθμού να δώσει τον λόγο στην κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη, η οποία ζήτησε να παρέμβει στο δελτίο.

Σύγκρουση με Πανούση και Mega

Η κ. Γεροβασίλη εξέδωσε ανακοίνωση:

Πρώτον, κατήγγειλε το περιστατικό τονίζοντας ότι ο διευθυντής ειδήσεων της είπε πως τους διαλόγους τους είχε δώσει στο Mega ο ίδιος ο κ.Πανούσης.

Δεύτερον, έδωσε ραντεβού με τους υπεύθυνους του σταθμού «σε άλλες αίθουσες», όπου, όπως τονίζει, "τον έλεγχο δεν έχει το Mega αλλά μόνο εκείνοι που σύμφωνα με τον Νόμο έχουν την εξουσία να αποφασίζουν".

Επειδή είναι προφανές ότι εννοεί τις δικαστικές αίθουσες, αρμόδιες κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν ότι στη Δικαιοσύνη δεν θα απευθυνθεί ...η κυβέρνηση, αλλά τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ που στοχοποιήθηκαν από τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη.