Έως αύριο στη Βουλή το ν/σ για την ανακεφαλαιοποίηση

Έως αύριο στη Βουλή το ν/σ για την ανακεφαλαιοποίηση
Το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αργλα το βράδυ ή νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Την Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Στο μεταξύ, στην πολυπλοκότητα των ζητημάτων και σε διαφωνίες πολιτικού χαρακτήρα με τους θεσμούς αποδίδει η κυβέρνηση την ύπαρξη «ανοιχτών» θεμάτων, ωστόσο, όπως επισημάνθηκε, νωρίτερα, στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής ο βαθμός υλοποίησης των προαπαιτούμενων προσεγγίζει το 90%.

Όπως ανακοινώθηκε, διαπιστώθηκε ο ιδιαίτερα ικανοποιητικός βαθμός ανταπόκρισης των υπουργείων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με αποτέλεσμα ο βαθμός υλοποίησης να προσεγγίζει το 90% των δράσεων που αφορούσαν το χρονικό διάστημα έως και τα μέσα Οκτωβρίου.

Η ύπαρξη ορισμένων εκκρεμών ζητημάτων (π.χ. το καθεστώς προστασίας της α' κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, η εφαρμογή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων) οφείλεται στην πολυπλοκότητά τους καθώς και σε διαφωνίες πολιτικού χαρακτήρα με τους θεσμούς. Για τα θέματα αυτά οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Μετά τη συνεδρίαση έγινε γνωστό ότι το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ