Mεϊμαράκης:«Αυτά που αποκρούαμε ως κυβέρνηση δεν θα τα δεχτούμε τώρα ως αντιπολίτευση»

Mεϊμαράκης:«Αυτά που αποκρούαμε ως κυβέρνηση δεν θα τα δεχτούμε τώρα ως αντιπολίτευση»
Με την φράση «όλα αυτά που αποκρούαμε ως κυβέρνηση δεν πρόκειται να τα δεχτούμε τώρα ως αντιπολίτευση», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα «στηρίζει» όμως τα άρθρα που έστω κι αμυδρά, επιχειρούν διαρθρωτικές αλλαγές.

Στο πλαίσιο της σφοδρής επίθεσης «για αδίστακτη πολιτική απάτη» που επιφύλαξε στην κυβέρνηση με αιχμή το πολυνομοσχέδιο, ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε πως η ΝΔ ήταν αυτή που στήριξε τη χώρα στη Συμφωνία της 22ας Ιουλίου, υπερψηφίζοντας «στόχους και χρονοδιαγράμματα», είπε πως την κυβέρνηση «τα μέτρα όμως είναι δικά σας» και συμπλήρωσε: «Ψηφίστε τα μόνοι σας». «Τα μέτρα αυτά φέρνουν την υπογραφή Τσίπρα και Καμμένου. Για να τελειώσει εδώ το παραμύθι ότι ψηφίσαμε κι εμείς» είπε χαρακτηριστικά, χειροκροτούμενος από την πτέρυγα του κόμματά του κι αφού μίλησε για «φοροκαταιγίδα» που έρχεται, προεξόφλησε πως με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα χειρότερα έρχονται.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως η ΝΔ στηρίξει αλλαγές που φέρνουν νέες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, στηρίζει ρυθμίσεις που στρέφονται εναντίον της διαφθοράς και της διαπλοκής, της αδήλωτης εργασίας και τόνισε: «Μέχρι εκεί. Όχι όμως στις περικοπές των συντάξεων, στις αυξήσεις φόρων και σε νέα μείωση εισοδήματος των ασθενέστερων». Σε μια ευθεία πρόκληση προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΝΔ, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει ο ίδιος το θέμα με τα «προβληματικά πόθεν έσχες των υπουργών», επισημαίνοντας πως μετά από και από αυτή την υπόθεση η κυβέρνηση έχασε το ηθικό πλεονέκτημά της για θέματα διαφθοράς.

«Τι θα γίνει με το πόθεν έσχες; Δεν αισθάνεται κανείς από την κυβέρνηση να βγει και να πει "δεν είμαι εγώ" ή να πει "εγώ είμαι";» διερωτήθηκε και απευθυνόμενος προς τα έδρανα της κυβέρνησης είπε: «Δεν είναι δυνατόν να πλανώνται σκιές πάνω από την κυβέρνηση». «Τι είναι αυτά τα πράγματα; Κουίζ είναι; Όποιος είναι, να βγει να μας το πει, να τελειώνουμε. Το ίδιο θέλουν και οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας. Το θέλει ο ελληνικός λαός» είπε.

Απαριθμώντας τους λόγους για τους οποίους η ΝΔ, καταψηφίζει το νομοσχέδιο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε μεταξύ άλλων, πως: αυξάνει αναδρομικά τους φόρους στην ακίνητη περιουσία, καταργεί εκπτώσεις, που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση (ΕΝΦΙΑ), καταργεί τις συντάξεις των υπερήλικων, αυξάνει τους φόρους, ανατρέποντας ρυθμίσεις που πρόσφατα ψηφίστηκαν για την αντιμετώπιση αδικιών, καταργεί τον προληπτικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο και το βάζει στο περιθώριο, κλείνει το μάτι στους κατ' επάγγελμα φοροφυγάδες (με αιχμή τη ρύθμιση με τους μεγαλοφειλέτες), δίνει ευκαιρία στην υποκειμενική κρίση της διοίκησης από την οποία μπορεί να προκύψει διαφθορά, νομιμοποιεί τη συναλλαγή, αιφνιδιάζει τους μικροοφειλέτες (ρύθμιση των 100 δόσεων) και αναδιανέμει τη μιζέρια.

Ακόμη ο Ευ. Μεϊμαράκης τόνισε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει πολιτικές -μέσω του νομοθετήματος- που περικόπτουν συντάξεις, αλλά χαρίζουν χρέη στους φοροφυγάδες. Ταυτοχρόνως εξέφρασε τον προβληματισμό ότι οι ρυθμίσεις για το φάρμακο μπορεί να οδηγήσουν στην είσοδο στην αγορά φαρμάκων ακριβών και εισαγόμενων. Καταλήγοντας ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως «η κατασκευή εχθρών είναι το λάδι που συντηρεί το καντήλι της Αριστεράς του τίποτα. Τώρα το λαδάκι τελειώνει...».

Ιδιαίτερη μνεία επιφύλαξε, όμως, ο πρόεδρος της ΝΔ στο θέμα των κόκκινων δανείων, επισημαίνοντας αντίφαση ανάμεσα στις προεκλογικές δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα και τις μετεκλογικές, όταν -όπως είπε- τότε δεσμεύονταν για την πρώτη κατοικία και απέκλειε την εκχώρηση «κόκκινων» δανείων σε ξένα funds, ενώ πλέον ο αρμόδιος υπουργός κ. Σταθάκης αποκάλυψε ότι είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς. «Τους καλούμε να προσέξουν γι αυτά. Μην παραδώσουν τα σπίτια του ελληνικού λαού που, δήθεν γι αυτούς πονάνε στα ξένα funds. Μην τολμήσουν ούτε να το σκεφτούν. Η ΝΔ θα είναι κάθετα αντίθετα», υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ