Μαξίμου: Θλιβερή η ανακοίνωση του Ποταμιού

Μαξίμου: Θλιβερή η ανακοίνωση του Ποταμιού
Απάντηση στην ανακοίνωση του Ποταμιού για τους πρόσφυγες έδωσε το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα:

Είναι πραγματικά άξιο απορίας τί σχέση έχουν οι θέσεις του Ποταμιού για τους πρόσφυγες, με τις αντίστοιχες θέσεις της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην οποία υποτίθεται ότι συμμετέχει. Η ακροδεξιά ευρωομάδα της Λεπέν θα αναγνώριζε πολύ περισσότερο τις απόψεις της στην σημερινή θλιβερή ανακοίνωση του Ποταμιού.

Το Ποτάμι είχε αναφέρει νωρίτερα σε ανακοίνωση ότι«Έπρεπε ο καγκελάριος της Αυστρίας Bέρνερ Φάιμαν να ζητήσει να επισκεφθεί τη γραμμή της προσφυγιάς στα ελληνικά νησιά για να αναγκαστεί ο κ. Τσίπρας να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη».

Το κόμμα του σημείωσε ακόμη ότι «έπρεπε να περάσουν μήνες για να προωθηθεί η θέση που επαναλάμβανε συνεχώς το Ποτάμι για μια μεγάλη συμφωνία με την Τουρκία -με τη διαμεσολάβηση της ΕΕ-, έτσι ώστε οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές να σταματάνε στα εδάφη της», εξαίροντας τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ για τη δήλωσή του ότι ετοιμάζει «μνημόνιο συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας» καθώς και για το ότι είναι έτοιμος να διαθέσει προσωπικό για τη φύλαξη των συνόρων κι επιπλέον χρήματα.

«Η ενεργοποίηση της ΕΕ έπρεπε να είχε γίνει από την άνοιξη, πριν ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και χαθούν ανθρώπινες ζωές. Αλλά την άνοιξη η Ευρώπη αδρανούσε και η ελληνική κυβέρνηση μιλούσε για μετανάστες που το πρωί “λιάζονται” και το βράδυ εξαφανίζονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ