ΛΑΕ: Αναξιόπιστη και παραπλανητική η διάψευση Κατρούγκαλου για τις μειώσεις στις συντάξεις

ΛΑΕ: Αναξιόπιστη και παραπλανητική η διάψευση Κατρούγκαλου για τις μειώσεις στις συντάξεις
Αναξιόπιστη και παραπλανητική χαρακτηρίζει η Λαϊκή Ενότητα τη διάψευση του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Κατρούγκαλου στα δημοσιεύματα για μειώσεις στις συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), ο υπουργός «ισχυρίζεται μεν ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες μειώσεις, αποσιωπώντας, ότι η πρόσφατη αύξηση των εισφορών ήταν οριζόντιο μέτρο, αφήνει όμως ορθάνοιχτη την πόρτα σε μειώσεις συντάξεων σε μεγάλες κατηγορίες συνταξιούχων, μερικές από τις οποίες ήδη έχουν δρομολογηθεί, ενώ άλλες προβλέπονται με σαφήνεια στο τρίτο μνημόνιο».

Η ΛΑΕ καλεί τον κ. Κατρούγκαλο να «αφήσει τις διαψεύσεις που διαψεύδονται από την ζοφερή πραγματικότητα του 3ου μνημονίου, που προδιαγράφει μια νέα αντιασφαλιστική λαίλαπα». «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», προσθέτει.

Συνεχίζοντας, αναφέρει ότι το ασφαλιστικό σύστημα χρειάζεται μια ριζικά διαφορετική πολιτική στα πλαίσια ενός ισχυρού δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, η οποία μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με αύξηση των πόρων που θα προέλθουν από την αύξηση του όγκου της εργασίας , του εργατικού εισοδήματος ,του χτυπήματος της εισφοροδιαφυγής, της αποκατάστασης των αποθεματικών των ασφαλιστικών οργανισμών. «Έτσι μόνο μπορούν να διασφαλιστούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα του λαού», συμπληρώνει.

«Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα με ενωτικούς κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες θα αποτρέψουν την επερχόμενη αντιασφαλιστική καταιγίδα», καταλήγει η ΛΑΕ.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη Βουλή για την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ρωτήθηκε αν «έχουμε μειώσεις συντάξεων» και απάντησε ότι «οριζόντες μειώσεις συντάξεων όπως έκαναν οι άλλοι δεν θα κάνουμε. Εμείς θέλουμε τα ισοδύναμά μας να προκύπτουν από την αρχιτεκτονική του συστήματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ