Μetron Analysis: Οριακό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Μetron Analysis: Οριακό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Την πρώτη θέση με οριακή όμως διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία στη δεύτερη προεκλογική μέτρηση της Metron Analysis, που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα "Παραπολιτικά".

Σημειώνεται ότι ανατροπή του πολιτικού σκηνικού με προβάδισμα της ΝΔ καταγράφηκε για πρώτη φορά την Τετάρτη σε δημοσκόπηση της GPO για το Mega που τοποθετούσε τη διαφορά των δύο κομμάτων στο 0,3%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ περνά πρώτη με ποσοστό 24% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 23,4%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΚΕ με 5,2%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 5,1%, το Ποτάμι με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και η Ένωση Κεντρώων με 4%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,4%, ενώ εκτός βουλής φαίνεται να μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ίδια μέτρηση έχουν, έχουν σύμφωνα με το δημοσίευμα, και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων μεταξύ των κομμάτων, κάτι που δείχνει την ρευστότητα του πολιτικού κλίματος.

Στην έρευνα της Metron Analysis οι πολίτες καλούνται επίσης να τοποθετηθούν σε μια σειρά από άλλα ερωτήματα, όπως οι κυβερνήσεις αυτοδυναμίας ή συνεργασίας και το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, αλλά και έναντι των πολιτικών αρχηγών, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναδεικνύεται πρώτος σε δημοτικότητα και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός.