«Ντέρμπι» δείχνουν τα γκάλοπ - Μικρό προβάδισμα για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ντέρμπι» δείχνουν τα γκάλοπ - Μικρό προβάδισμα για τον ΣΥΡΙΖΑ
Μπροστά από τη ΝΔ βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse. Μάχη δίνουν τέσσερα κόμματα για την τρίτη θέση. Στο 4,5% η Λαϊκή Ενότητα. Εντός βουλής η Ένωση Κεντρώων, εκτός οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Στην πρώτη δημοσκόπηση της Pulse RC για το «Ποντίκι» στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ (25,5%) διατηρεί οριακή διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία (25%) και ο Αλέξης Τσίπρας κρατάει το προβάδισμα στο ερώτημα «καταλληλότερος για πρωθυπουργός». Επίσης:

● Στην 3η θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή (6%), με το ΠΑΣΟΚ (5,5%) να υπολείπεται κατά μισή μονάδα.

● Πολύ κοντά τους βρίσκονται το Ποτάμι (5%) και το ΚΚΕ (5%), με τη Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη λίγο πιο πίσω (4,5%).

● Κερδίζει την είσοδό της στη Βουλή η Ένωση Κεντρώων (3,5%), ενώ χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για να πετύχει το ίδιο το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων (2,5%).

Καταγράφονται υψηλά (διψήφια) ποσοστά αναποφάσιστων ψηφοφόρων, οι μισοί από τους οποίους προέρχονται από ψηφοφόρους (του Ιανουαρίου του 2015) του ΣΥΡΙΖΑ.

● Η παράσταση νίκης παραμένει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα, μετά τις πρώτες δημοσκοπήσεις που δείχνουν οριακές διαφορές.

● «Δεν μπορούσε να αποφύγει το μνημόνιο, ό,τι και να έκανε η ελληνική κυβέρνηση» επιλέγουν οι περισσότεροι (58%) ερωτηθέντες.

● Όμως, περίπου οι μισοί (52%), χαρακτηρίζουν την απόφαση για εκλογές «λανθασμένη», έναντι 36% που τη βρίσκουν σωστή.

Με βάση τα παραπάνω, η επίτευξη αυτοδυναμίας από τον νικητή των εκλογών μοιάζει πολύ δύσκολη. Με τα σημερινά δεδομένα θα απαιτηθούν τουλάχιστον τρία κόμματα για την επίτευξη πλειοψηφίας εδρών στην επόμενη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ