Σόιμπλε: Πρέπει να τηρηθούν με «πείσμα» οι μεταρρυθμίσεις στην Αθήνα

Σόιμπλε: Πρέπει να τηρηθούν με «πείσμα» οι μεταρρυθμίσεις στην Αθήνα
Χωρίς το «πείσμα» σε ό,τι αφορά την τήρηση των κανόνων που ισχύουν και των συμφωνιών, θα χαθεί μακροπρόθεσμα η εμπιστοσύνη των πολιτών στο ευρώ, δήλωσε από την Ισπανία ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι «εάν συνεχώς και αδιακόπως δεν τηρούνται οι συμφωνίες, τότε χάνεται και η στήριξη.

Λόγω του ελληνικού δράματος έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολο να πείσει κανείς τους Ευρωπαίους πολίτες για περισσότερες μεταρρυθμίσεις».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, αντιμετωπίζει την Ισπανία ως ένα καλό παράδειγμα για την επιτυχημένη ευρωπαϊκή πολιτική αντιμετώπιση της κρίσης. «Η Ισπανία είναι ένα καλό επιχείρημα για το ότι χειριστήκαμε πολλά πράγματα σχετικά σωστά», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια οικονομικού γερμανο-ισπανικού φόρουμ στο Βερολίνο, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι στη Γερμανία και τη συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ.

Ο Σόιμπλε έσπευσε ωστόσο να προσθέσει, με το βλέμμα στραμμένο στις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν μέχρι το τέλος τους χρόνου, ότι η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει την ίδια πολιτική. «Σε αυτή την περίπτωση, είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχιστεί η οικονομική ανάκαμψη της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ