Τσίπρας: Ο λαός θα μας δώσει την ευκαιρία να κυβερνήσουμε σε βάθος τετραετίας

Τσίπρας: Ο λαός θα μας δώσει την ευκαιρία να κυβερνήσουμε σε βάθος τετραετίας
Συνέντευξη για όλους και για όλα παραχώρησε ο τέως Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εφημερίδα Real, εκφράζοντας μεταξύ άλλων την αισιοδοξία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει νκητής στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

«Η πλειοψηφία του λαού θα μάς δώσει την ευκαιρία να κυβερνήσουμε σε βάθος τετραετίας, δίνοντας καθαρή εντολή αυτοδυναμίας», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας πως «ο τόπος δε σηκώνει και νέα εκλογική αναμέτρηση», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

«Ο λαός καταλαβαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που θέλει και μπορεί να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές και τομές», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια διαβεβαίωσε ότι θασυγκροτήσει τη νέα κυβέρνηση από μηδενική βάση, χωρίς να τηρείται κάποιου είδους επετηρίδα, αλλά και χωρίς να αποκλείονται υπουργοί που υπήρξαν σοβαροί και αποτελεσματικοί στην προηγούμενη θητεία τους.

Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες, επανέλαβε ότι «θα έχουμε ένα σίγουρο σύμμαχο στο πρόσωπο των ΑΝΕΛ» επιμένοντας ότι «δεν πρόκειται να βάλει από το παράθυρο στην κυβέρνηση το παλιό, αμαρτωλό, ένοχο για τα σημερινά δεινά πολιτικό κατεστημένο, που ο λαός έδιωξε από την πόρτα».

Κληθείς να σχολιάσει τους αντιπάλους του ο κ. Τσίπρας έχει κάτι να πει για τον καθένα:

Για τον Σταύρο Θεοδωράκη, λέει ότι έχει αγαπημένη μέθοδο την πολιτική αλχημεία

Για την Φώφη Γεννηματά, σημειώνει ότι θα πρέπει να κάνει μεγάλες προσπάθειες για να ξεκολλήσει το κόμμα της από το άρμα της ΝΔ.

Για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τονίζει με έμφαση: «Το ποιος έριξε την κυβέρνηση δεν μπορεί να κρυφτεί». Προσθέτει μάλιστα ότι «είχε ανάγκη να κηρύξει έναν αριστερό εμφύλιο πόλεμο», λέγοντας πάντως ότι ο πόλεμος αυτός θα μείνει μονόπλευρος.

Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «θλιβερό» το γεγονός ότι είχε κατηγορήσει την παραιτηθείσα κυβέρνηση ότι τα είχε βρει με τη διαπλοκή. Αναγνώρισε εκ νέου ότι ήταν λάθος του να προτείνει την κ. Κωνσταντοπούλου για πρόεδρο: «Είμαι από αυτούς που δεν διστάζω να αναγνωρίσω τα λάθη μου» λέει, ενώ προσθέτει σκωπτικά «έχει η Ζωή γυρίσματα» σημειώνοντας ότι τις τελευταίες μέρες των εντολών η κ. Κωνσταντόπουλου έτυχε απρόσμενης αναγνώρισης τόσο από τη Δεξιά όσο και από τα πολύ Αριστερά».

«Θα είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας... Το μνημόνιο αφήνει αρκετά περιθώρια για διαπραγμάτευση και αντισταθμιστικά μέτρα. Η συμφωνία δεν αποτυπώνει μόνο τους εκβιασμούς των δανειστών, αλλά και την αντίσταση του λαού και της κυβέρνησης που κορυφώθηκε με το Όχι του δημοψηφίσματος» υποστήριξε.

Τέλος, για το μεταναστευτικό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέει ότι «είναι πολύ φθηνό κάποιοι να προσπαθούν να το προσεγγίσουν με μικροπολιτικούς όρους, μια εκμετάλλευση που φλερτάρει με τον ρατσισμό και τον Χρυσαυγιτισμό». Κάνει λόγο για παγκόσμιο φαινόμενο, τονίζοντας ότι δε θα αφήσει η χώρα μας να γίνει αποθήκη ή φυλακή ανθρώπινων ψυχών, ούτε το Αιγαίο θαλάσσιο νεκροταφείο. «Η Ευρώπη εχει ήδη αρχίσει να αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αναλογούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ