Λεουτσάκος: Δεν θέλουμε μνημόνια με κανένα νόμισμα

Λεουτσάκος: Δεν θέλουμε μνημόνια με κανένα νόμισμα
«Εμείς δεν θέλουμε μνημόνια με κανένα νόμισμα». Αυτή ήταν η απάντηση του στελέχους της Αριστερής Πλατφόρμας Στάθη Λεουτσάκου με αφορμή τα όσα υποστήριξε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

«Τα μνημόνια είναι τεχνογνωσία άλλων κομμάτων και δυστυχώς έγινε και από μεγάλο μέρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Λέω δυστυχώς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ σαν πολιτικός φορέας σε κανένα επίπεδο δεν έχει πάρει καμία απόφαση στήριξης μνημονίου», πρόσθεσε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο κ. Λεουτσάκος.

Αναφερόμενος στο θέμα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση το στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας τόνισε: «Μεγάλες πολιτικές επιλογές συζητούνται, είτε με τη μορφή της διαρροής από το Μαξίμου, είτε με τη μορφή κυβερνητικών στελεχών, αξιόλογων, χωρίς ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, τα όργανα του κόμματος - εγώ είμαι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας- να έχουν συζητήσει, να έχουν αποφασίσει, να έχουν σχεδιάσει καμία από αυτές τις επιλογές. Οταν δεν κουβεντιάζει ένα κόμμα που θεωρείται ότι στηρίζει μία κυβέρνηση, σημαίνει ότι το κόμμα αυτό το έχεις καταργήσει, το έχεις ακυρώσει».

Iskra: Πρόταση εμπιστοσύνης; Για ποιο λόγο;

Την ίδια ώρα, με νέο άρθρο ο iskra αναφέρεται στο ζήτημα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Την «εμπιστοσύνη» η κυβέρνηση θα τη ζητήσει από τη Βουλή, αν φυσικά το πράξει τελικά, για άλλους λόγους, προφανείς αλλά ανομολόγητους», τονίζεται μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ