Συνάντηση Μάρδα με εκπροσώπους φορέων της Β. Ελλάδος

Συνάντηση Μάρδα με εκπροσώπους φορέων της Β. Ελλάδος
Συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδος έχει το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Η συνάντηση θα γίνει σήμερα στις17:30, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, προκειμένου ο αναπληρωτής υπουργός να ενημερώσει τουςεκπροσώπους των φορέωνσχετικά με τους κεφαλαιακούς ελέγχους και τις παρεμβάσεις διευκόλυνσης των επιχειρήσεων που έχουν υλοποιηθεί από την κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και τις Τράπεζες.

Ο κ. Μάρδας θα συζητήσει, με τους εκπροσώπους των φορέων, τα τυχόν προβλήματα και τις προτεινόμενες λύσεις που υπάρχουν στις συναλλαγές των επιχειρήσεων με το εξωτερικό.

Η προσπάθεια του Υπουργείου για την πλήρη ομαλοποίηση των συναλλαγών των επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών είναι συνεχής.

Πέραν των άλλων παρεμβάσεων χθές επίσης η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών ενέκρινε, με άμεση ισχύ, τον καθορισμό εφάπαξ πρόσθετου συνολικού ποσού 186.635.617 ευρώ και 68.425 δολαρίων για την έγκριση συναλλαγών που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των Ειδικών Υποεπιτροπών και καλύπτουν αιτήματα που υποβλήθηκαν στις τράπεζες την περίοδο 22/7/2015 έως και 31/7/2015