Ο Στρατούλης αποκαλύπτει το σχέδιο της Αριστερής Πλατφόρμας

Ο Στρατούλης αποκαλύπτει το σχέδιο της Αριστερής Πλατφόρμας
Το σχέδιο της Αριστερής Πλατφόρμας για τη διαφυγή της Ελλάδας από τα μνημόνια αποκάλυψε ο Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας σήμερα το πρωί, στην εκπομπή "Με το βλέμμα στην πόλη" της ΕΡΤ Βόλου.

Ειδικότερα, ο κ. Στρατούλης δήλωσε πως το σχετικό σχέδιο περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – μετάβαση στο εθνικό νόμισμα με τρόπο συντεταγμένο, αμφισβήτηση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, φορολόγηση των υψηλών κερδών και του μεγάλου πλούτου, έλεγχο των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, χρηματοδότηση αναπτυξιακού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και κυρίως τον τερματισμό της λιτότητας και την αποκατάσταση των λεηλατημένων από τα μνημόνια εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός αρνήθηκε πως η σημερινή επίσκεψή του στο Βόλο, όπως και η επίσκεψη του κ. Λαφαζάνη στην Θεσσαλονίκη αλλά και οι κινήσεις της προέδρου της προέδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντοπούλου, έχουν προεκλογικό χαρακτήρα και δήλωσε πως πρόκειται για πρωτοβουλίες που αφορούν τις θεσμικές τους αρμοδιότητες.

Ερωτώμενος σχετικά με το τι προτίθεται να πράξει, αν τελικά, η κυβέρνηση υπογράψει νέα συμφωνία, ο κ. Στρατούλης απέφυγε ουσιαστικά να απαντήσει, τονίζοντας πως σε αυτή την φάση η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να πειστεί η κυβέρνηση και να αλλάξει ρότα.

Τέλος όσον αφορά στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των πολιτών δείχνουν να έχουν αποδεχθεί την υπογραφή νέου μνημονίου ως αναγκαίο και ως εκ τούτου στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Στρατούλης δήλωσε με νόημα πως το "ωσαννά των βαΐων" μετατρέπεται εύκολα σε "σταύρωσον αυτόν", όταν θα αρχίσουν να φαίνονται οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις του νέου μνημονίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ