Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας πρέπει να κινηθεί με τόλμη για τη λύση των μεγάλων προβλημάτων

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας πρέπει να κινηθεί με τόλμη για τη λύση των μεγάλων προβλημάτων
«Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να κινηθεί με τόλμη για τη λύση των μεγάλων προβλημάτων που έχει η χώρα και όχι να ασχολούμαστε με το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης,για το ενδεχόμενο διεξαγωγής εσωκομματικού δημοψηφίσματος στον ΣΥΡΙΖΑ.


Ο κ. Θεοδωράκης ερωτηθείς για θέματα πολιτικής επικαιρότητας, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, είπε επίσης ότι «τον Ιανουάριο αποφασίστηκε ότι ο κ. Τσίπρας θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και όχι του ΣΥΡΙΖΑ ή ενός τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ». «Η κοινωνία», πρόσθεσε, «έχει πάρει τις αποφάσεις της, η Βουλή έχει πάρει τις αποφάσεις της και όλα τα άλλα είναι παιγνίδια κομματικών ισορροπιών».

Ζήτησε να υπάρξει σοβαρότητα από τα στελέχη που πλαισιώνουν τον κ. Τσίπρα όσο και από τα υπόλοιπα στελέχη, λέγοντας ότι «δεν μπορεί μια κοινωνία με τόσα προβλήματα να παρακολουθεί αυτό το θέατρο του παραλόγου που συμβαίνει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πάθος με τα δημοψηφίσματα», είπε στη συνέχεια, τονίζοντας μεταξύ των προβλημάτων ότι «τα σχολεία είναι υπό αμφισβήτηση από τον Σεπτέμβριο, τα νοσοκομεία υπό αμφισβήτηση σήμερα, το μεγάλο μεταναστευτικό πρόβλημα, το πρόβλημα της ανεργίας, το ασφαλιστικό».

Για τη συνάντησή του με τη ΓΣΕΕ, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «δυστυχώς είναι κοινή εκτίμηση ότι έχουμε εκτίναξη της ανεργίας και της μαύρης εργασίας», στην οποία συνέβαλε η «απερίσκεπτη» απόφαση για το κλείσιμο των τραπεζών, καθώς οι εργαζόμενοι πληρώνονται με μαύρο χρήμα. «Θα είναι πολύ δύσκολο για την κυβέρνηση να επαναφέρει την κατάσταση όπως ήταν πριν το κλείσιμο των τραπεζών, αλλά όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε, πολιτικοί και συνδικάτα», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στους συνομιλητές του στη ΓΣΕΕ, είπε ότι «δεν κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους» και ότι τα προβλήματα είναι πολλά.«Υπερασπίζονται την ανάγκη να επιστρέψουμε σε κάποιες εργασιακές συνθήκες που υπήρχαν στο παρελθόν, αλλά δέχονται και την ανάγκη να ξανασυζητήσουμε όλα αυτά τα προβλήματα υπό το πρίσμα των νέων συμφωνιών που έχει κάνει η χώρα με τους εταίρους».

Και επανέλαβε ότι προτεραιότητα για επίλυση έχουν «οι μεγάλες εκκρεμότητες που αφορούν την ανεργία και τη μαύρη εργασία και μετά να πάμε στην τακτοποίηση όλων των άλλων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ