Γλέζος: Άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ που γνώρισα εγώ και άλλο η κυβέρνηση του Μαξίμου

Γλέζος: Άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ που γνώρισα εγώ και άλλο η κυβέρνηση του Μαξίμου
Αιχμές κατά της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση άφησε ο Μανώλης Γλέζος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Alpha, ζητώντας ουσιααστικά τη διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος ενώ παράλληλα τάχθηκε κατά του τρίτου Μνημονίου, αλλά υπέρ της ανάγκης να διατηρηθεί η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της λαϊκής κυριαρχίας, οφείλει να προστρέξει στη βάση, στους οπαδούς», τόνισετο ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς απαντώντας στο ερώτημααν ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να διεξαγάγει έκτακτο συνέδριο, διαρκές συνέδριο ή εσωκομματικό δημοψήφισμα

«Ενότητα χρειάζεται, όχι διασπάσεις», συνέχισε, υπογραμμίζοντας: «Οφείλουμε να ρωτήσουμε όλα τα μέλη μας και πριν τη συμφωνία».

Ο ίδιος δεν δίστασε να αφήσει αιχμές για την κυβερνητική πολιτική: «Έχει γίνει μία μετάλλαξη, άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ που γνώρισα εγώ και άλλο η κυβέρνηση του Μαξίμου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Ο κόσμος ρωτάει τι άλλαξε, τα κοστούμια τούς άλλαξαν;».

Ο κ. Γλέζος υπογράμμισε: «Λέμε κυβέρνηση, αλλά κυβερνά; Η εκτελεστική εξουσία πρέπει να εκτελεί τις αποφάσεις των οργάνων και των συνελεύσεων» και ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες στον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι είμαστε ιδρυτές και ισότιμα μέλη, υπάρχουν ισότιμες πολιτικές δυνάμεις».