Γλέζος: Άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ που γνώρισα εγώ και άλλο η κυβέρνηση του Μαξίμου

Γλέζος: Άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ που γνώρισα εγώ και άλλο η κυβέρνηση του Μαξίμου
Αιχμές κατά της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση άφησε ο Μανώλης Γλέζος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Alpha, ζητώντας ουσιααστικά τη διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος ενώ παράλληλα τάχθηκε κατά του τρίτου Μνημονίου, αλλά υπέρ της ανάγκης να διατηρηθεί η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της λαϊκής κυριαρχίας, οφείλει να προστρέξει στη βάση, στους οπαδούς», τόνισετο ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς απαντώντας στο ερώτημααν ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να διεξαγάγει έκτακτο συνέδριο, διαρκές συνέδριο ή εσωκομματικό δημοψήφισμα

«Ενότητα χρειάζεται, όχι διασπάσεις», συνέχισε, υπογραμμίζοντας: «Οφείλουμε να ρωτήσουμε όλα τα μέλη μας και πριν τη συμφωνία».

Ο ίδιος δεν δίστασε να αφήσει αιχμές για την κυβερνητική πολιτική: «Έχει γίνει μία μετάλλαξη, άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ που γνώρισα εγώ και άλλο η κυβέρνηση του Μαξίμου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Ο κόσμος ρωτάει τι άλλαξε, τα κοστούμια τούς άλλαξαν;».

Ο κ. Γλέζος υπογράμμισε: «Λέμε κυβέρνηση, αλλά κυβερνά; Η εκτελεστική εξουσία πρέπει να εκτελεί τις αποφάσεις των οργάνων και των συνελεύσεων» και ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες στον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι είμαστε ιδρυτές και ισότιμα μέλη, υπάρχουν ισότιμες πολιτικές δυνάμεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ