Βαρουφάκης: Ούτε ο Θεός δεν θα μπορούσε να φέρει εις πέρας αυτό το πρόγραμμα

Βαρουφάκης: Ούτε ο Θεός δεν θα μπορούσε να φέρει εις πέρας αυτό το πρόγραμμα
Την άποψξη ότι ακόμη κι αν ο ίδιος ο Θεός με τους αγγέλους του αναλάμβανε την εξουσία στην Ελλάδα και δεν έκαναν κανένα λάθος, δεν θα μπορούσαν να εφαρμόσουν επιτυχώς αυτό το πρόγραμμα, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε  συνέντευξή του στο Focus.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας παραδέχεται ότι έγιναν λάθη στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ενώ τονίζει ότι η «η πλειοψηφία του Eurogroup δεν ήθελε μία έντιμη συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση. Έπρεπε είτε να ταπεινωθεί η ελληνική κυβέρνηση, είτε να ανατραπεί, αυτό ήταν το σχέδιο».

«Ανέκαθεν πίστευα ότι οι κανόνες δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την μακροοικονομική πραγματικότητα» υποστηρίζει στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού.

Ο κ. Βαρουφάκης αφήνει ακόμη αιχμές για τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει μόνη της αυτήν την τρέλα, όπως λέει, με το δάνειο των 90 δισ. ευρώ δεν είναι πια υπουργός, γιατί δεν μπορούσε να υποστηρίξει αυτά τα ψέματα.

Οσο για το αν θεωρεί πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντιμετωπίζουν εχθρικά τους Ελληνες, υποστήριξε: «Δεν νομίζω ότι είναι εχθρικοί με την Ελλάδα. Νομίζω ότι δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν κατάματα την πραγματικότητα, ότι δηλαδή, η Ευρωζώνη έχει κάνει θεμελιώδη λάθη».