Πανούσης: Η κυβέρνηση γνώριζε ότι με το δημοψήφισμα μπορεί να κλείσουν οι τράπεζες

Πανούσης: Η κυβέρνηση γνώριζε ότι με το δημοψήφισμα μπορεί να κλείσουν οι τράπεζες
Η κυβέρνηση γνώριζε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να κλείσουν οι τράπεζες όταν αποφάσισε να προχωρήσει σε δημοψηφίσμα αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στο MEGA.

Σε ερώτηση για το αν του είχε ζητηθεί να εκπονήσει σχέδιο για το ενδεχόμενο Grexit ο κ. Πανούσης είπε ότι αυτό δεν του είχε ειπωθεί αλλά πρόσθεσε ότι η αστυνομία οφείλει να έχει κάθε φορά διάφορες εκδοχές. «Αν αποφασιζόταν να βγούμε (σσ. από το ευρώ) έπρεπε να έχει ένα σχέδιο και είχε τέτοιο σχέδιο».

Ο κ. Πανούσης έκανε επίσης λόγο για τρικομματική κυβέρνηση με αφορμή τα όσα συνέβησαν στις ψηφοφορίες για τα δύο πακέτα προαπαιτουμένων βάσει όσων προβλέπονται στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου.

«Είναι άλλο πράγμα να διαφωνείς σε νομοσχέδιο και άλλο να έχεις συγκροτημένο σχέδιο για την εξουσία. Όταν βλέπεις ότι ψηφίζουν οι ίδιοι αριθμοί τότε υπάρχει συγκροτημένή σκέψη» παρατήρησε ο κ. Πανούσης.

Έκανε λόγο για «πολιτική γάγγραινα» και τόνισε: «ή πρέπει να αλάξει ο τσίπρας ή αυτοί».

«Πόσο μπορεί να αντέξει το κόμμα να μείνει ενωμένο;» αναρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Δεν δίστασε, πάντως, να «καρφώσει» την κυβέρνηση λέγοντας ότι «δεν έχει δείξει τι είναι αριστερό».

«Για μένα το πρόβλημα μου είναι το εξής ότι έχεις 3,5 χρόνια για να δείξεις ότι ξέρεις να κυβερνάς αριστερά. Όλοι μιλούν για αριστερό ή δέξιο κράτος αλλά δεν έχουμε κράτος» συμπλήρωσε με νόημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ