Σταθάκης: Υπό εξέταση η έγκριση εισαγωγών από τις τράπεζες

Σταθάκης: Υπό εξέταση η έγκριση εισαγωγών από τις τράπεζες
To ενδεχόμενο αποκέντρωσης των αποφάσεων για εισαγωγές, στις εμπορικές τράπεζες, υπό όρους, εξετάζει η κυβέρνηση, όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Ειδικότερα, μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, ο κ. Σταθάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από εκτενή συζήτηση στο ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. αποφασίστηκε να διευκολυνθεί η πλήρης εξομάλυνση των εισαγωγών πρώτων υλών και ενδιάμεσων αγαθών που χρησιμοποιούνται από την ελληνική μεταποίηση.

Για τον σκοπό αυτό προτάθηκε η αποκέντρωση των αποφάσεων για τις εισαγωγές, στο επίπεδο των εμπορικών τραπεζών, με βάση κανόνες διαφάνειας και μέχρι ενός ορισμένου ποσού.

Παράλληλα θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για την ομαλή εισαγωγή φαρμάκων, ειδών διατροφής και άλλων αγαθών κοινωνικού και δημοσίου ενδιαφέροντος.»

Στην TτΕ αύριο οι κοινωνικοί εταίροι για τα capital controls

Συνάντηση των Κοινωνικών Εταίρων ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ και της ΚΕΕΕ, με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015 και ώρα 11:00 στα κεντρικά γραφεία της ΤτΕ ΕΛΛ +2,08%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ