Η Βαλαβάνη ευχήθηκε καλή τύχη στους νέους υπουργούς - Αναφέρθηκε στα 200.000 ευρώ

Η Βαλαβάνη ευχήθηκε καλή τύχη στους νέους υπουργούς - Αναφέρθηκε στα 200.000 ευρώ
Η απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη ευχήθηκε καλή τύχη στον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο και στον νέο αναπληρωτή υπουργό για θέματα εσόδων, Τρ. Αλεξιάδη, τονίζοντας ότι δεν τους ζηλεύει για όσα καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Κάνοντας έναν απολογισμό του τελευταίου εξαμήνου, κατά την ομιλία της στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών, η κ. Βαλαβάνη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι λόγω της διαπραγμάτευσης ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκης έλειπε στο εξωτερικό, γεγονός που, όπως είπε, «μας στέρησε τη δυνατότητα μιας ουσιαστικής συνεργασίας».

Αναφερόμενη επίσης στο όνειρο για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα, υποστήριξε ότι τα βάρη που επιβάλλονται σήμερα δημιουργούν ένα τέτοιο τοπίο όπου η όποια αναδιανομή δεν θα μπορέσει να αναιρέσει τις αδικίες. «Κάναμε κάποιες διευκολύνσεις, αλλά τα βασικά προβλήματα όπως η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και ο ΕΝΦΙΑ παρέμειναν», πρόσθεσε.

Η απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε της ρύθμισης για τις 100 δόσεις, ενώ απηύθυνε έκκληση στους κ. Τσακαλώτο και Αλεξιάδη να την προστατεύσουν. Όπως είπε, 880.000 άτομα και επιχειρήσεις μπήκαν στη ρύθμιση και ρυθμίστηκαν 6,2 δισ. χρέους, ενώ εισπράχθηκαν 800 εκατ. ευρώ. Η βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την βουλευτική έδρα.

Αναφερόμενη στην υπόθεση της ανάληψης 200.000 ευρώ από την μητέρα της λίγο πριν τα capital contols, έκανε λόγο για κανιβαλισμό και επιχείρησε να δώσει κάποιου είδους εξηγήσεις. «Ο διευθυντής του κ. Αλεξιάδη μου θύμισε ότι ήμουνα μπροστά την Κυριακή 28 Ιουνίου όταν για πρώτη φορά μας ειδοποίησαν για capital controls», είπε η κυρία Βαλαβάνη, ισχυριζόμενη ότι η ίδια δεν θα μπορούσε να γνωρίζει πριν την συγκεκριμένη ημερομηνία ότι οι τράπεζες θα κλείσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ