Λαφαζάνης: Θα αγωνιστώ για να γίνει μία παρένθεση το μνημόνιο

Λαφαζάνης: Θα αγωνιστώ για να γίνει μία παρένθεση το μνημόνιο
«Φεύγω από το υπουργείο αλλά συνεχίζω να είμαι παρών. Στην μάχη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποστηρίζω πλήρως την ενότητα μέσω της διαφορετικότητας των απόψεων η οποία πρέπει να συνεχιστεί και το μέλλον». Με αυτή τη δήλωση αποχαιρέτησε το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Διαφωνώ με τη συμφωνία. Δεν απογοητεύομαι. Θα αγωνιστώ για να γίνει το νέο μνημόνιο μια μικρή παρένθεση για το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση. Νομίζω ότι εκφράζω τα αισθήματα των στελεχών.

Όπως είπε, το συγκεκριμένο υπουργείο το πολιορκούν τα συμφέροντα. Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο Πάνος Σκουρλέτης θα αντεπεξέλθει.

Όπως είπε, υπάρχουν εναλλαγές στην πολιτική. Πρέπει κανείς να δείχνει αντοχή στις ευχάριστες και στις δύσκολες στιγμές. Θα είμαι νοερά μαζί σας, είπε στους εργαζόμενους και τους ευχαρίστησε για τη βοήθειά τους.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε έναν απολογισμό πεπραγμένων:

  • Χαρακτήρισε μεγάλο έργο τον αγωγό που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο προς την Ευρώπη. Εκανε λόγο για πιέσεις που ασκούνται από ορισμένους ισχυρούς κύκλους της ευρωπαϊκής ένωσης αλλά και την υπερατλαντική πλευρά. Είπε πως το εθνικό συμφέρον είναι να προσπαθήσουμε μέχρι τέλους να προχωρήσει το έργο.
  • Όπως είπε, ο ίδιος στηρίζει παράλληλα και τον αγωγό TAP, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του αγωγού για τις αποζημιώσεις των αγροτών, τη νέα χάραξη σε αρκετά σημεία και τα αντισταθμιστικά οφέλη.

Σημείωσε ότι "δεν θα είναι ευχάριστο να δούμε εκποιήσεις μεγάλων περιουσιακών στοιχείων στην ενέργεια, γιατί η ισχυρή δημόσια παρέμβαση στην ενέργεια σχετίζεται με την ανάπτυξη στη χώρα".

Αναφορικά με τις Σκουριές στη Χαλκιδική, σημείωσε ότι "όλα δείχνουν ότι η Eldoradο κινείται σε όλο και πιο ασύμβατους δρόμους σε σχέση με τη σύμβαση που έχει υπογράψει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ