Ηχηρό «όχι» από την Ραχήλ Μακρή

Ηχηρό «όχι» από την Ραχήλ Μακρή
Αρνητική ψήφο στη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές ξεκαθάρισε ότι θα δώσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή μιλώντας στις Επιτροπές της Βουλής για την διαπραγμάτευση.

«Δεν θα δώσω έγκριση σε προτάσεις που στο 80% ταυτίζονται με τις προτάσεις του Γιούνκερ», τόνισε χαρακτηριστικά και κατέληξε απευθυνόμενη στον Υπουργό Οικονομικών:

«Οι Έλληνες πολίτες έδειξαν ότι διαθέτουν αρετή και τόλμη. Δεν ξέρω αν διαθέτετε και εσείς, θα το δείξει η ιστορία». Η εντολή της Βουλής δεν δύναται να υπερβεί την εντολή των εκλογών ή του δημοψηφίσματος, ανέφερε και σημείωσε πως «δεν θα σας επιτρέψω να βρείτε άλλοθι, να μειωθούν οι συντάξεις (..) δεν θα σας εξουσιοδοτήσω με την ψήφο μου να ολοκληρώσετε το ξεπούλημα (…) σας ζητώ να διαπραγματευτείτε με βάση την εντολή του λαού».

Η κ. Μακρή είπε ότι «πέντε μήνες ο Πρωθυπουργός και όσοι επέλεξε έδιναν μάχη για να μην ακολουθήσουμε σκυφτοί την εθελόδουλη στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ» και «πέντε μήνες όλοι ακολουθούσαμε και στηρίζαμε την προσπάθεια».