Σέλινγκ: Πρέπει να βρεθεί κάποια λύση για τη ρευστότητα

Σέλινγκ: Πρέπει να βρεθεί κάποια λύση για τη ρευστότητα
Σε δηλώσεις που παραχώρησε σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες πριν από την έναρξη του Eurogroup, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών ζήτησε επείγουσα λύση για τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας.

Ο Σέλινγκ υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται να υπάρξει λύση για ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα, αλλά θα πρέπει να βρεθεί κάποια λύση για τη ρευστότητα, διαφορετικά η Ελλάδα ενδέχεται να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα.

Όπως εξήγησε, αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι για πόσο επαρκεί ακόμη η ρευστότητα στην Ελλάδα, καθώς με τη λήξη του δευτέρου προγράμματος βοήθειας, δεν υπάρχουν βραχυπρόθεσμα διαθέσιμοι πόροι. Κάτι που κατά τον Σέλινγκ θα αποτελέσει θέμα της διαπραγμάτευσης.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών εκτιμά πως για μια χρηματοδότηση-γέφυρα υπάρχουν «αρκετές επιλογές», όπως κάποια παλιά ταμεία, που δεν έχουν να κάνουν με την Ευρωομάδα, για τη χρησιμοποίησή των οποίων θα πρέπει να συγκληθούν όλες οι χώρες-μέλη της Ευρωπαικής Ενωσης. Αυτή τη στιγμή εξετάζεται ποιες δυνατότητες υπάρχουν και ποιες επιλογές μπορούν νομικά να εφαρμοστούν.

Θεωρεί επίσης ότι θα συνεχιστούν σε κάθε περίπτωση οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, από την οποία αναμένεται μία πρόταση, που, όπως σημείωσε, θα βασίζεται κυρίως σε μία προηγούμενη που είχε γίνει πριν από εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ