Σκουρλέτης: Το 61,3% των Ελλήνων είπε φτάνει, αυτό είναι το όριό μας

Σκουρλέτης: Το 61,3% των Ελλήνων είπε φτάνει, αυτό είναι το όριό μας
Μετά από πέντε μήνες δυσκολιών το 61% του κόσμου έθεσε τα όριά του στη διαπραγμάτευση και είπε "φτάνει", τόνισε ο Υπουργός Εργασίας σε πρωινή έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι πλέον «την ευθύνη στη διαπραγμάτευση την έχει η κυβέρνηση» και συνέχισε λέγοντας ότι ηπερήφανη στάση του κόσμου έκανε και τις πιο δύσκολες κυβερνήσεις να πουν ότι η Κυριακή δεν είναι το τέλος του κόσμου.

Σχετικά με το περιεχόμενο της πρότασης που θα παρουσιάσει σήμερα ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε σχετικά ότι «μετά από πέντε μήνες διαπραγματεύσεων είχαμε καταφέρει να συγκλίνουμε σε κάποια πράγματα κι αυτή είναι η βάση του τελευταίου κύκλου της διαπραγμάτευσης. Εκ των ου άνευ είναι η συζήτηση για το θέμα του χρέους».

Ειδικότερα, τόνισε ότι κανένας δεν μπορεί να σταθεί μόνο στο δημοσιονομικό σκέλος «χωρίς τη συνολική εικόνα της συμφωνίας».

Ερωτηθείς για το αν η όποια συμφωνία επιτευχτεί θα γίνει αποδεκτή από τους βουλευτές της κυβέρνησης, απάντησε ότι «αν έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά, θα περάσει από τους βουλευτές και από τον κόσμο». Στάθηκε ιδιαίτερα στο σημείο ότι η συμφωνία θα περάσει «αν μέσα από αυτήν ανοίγεται μια προοπτική».

«Σημασία έχει πώς θα κατανεμηθούν τα όποια σκληρά ή σκληρότερα μέτρα» είπε, για να συμπληρώσει ότι «οι δανειστές αντιστάθηκαν στα σημεία θα βάραιναν τους έχοντες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ