Συγκαλείται άτυπο πολιτικό συμβούλιο στη ΝΔ

Συγκαλείται άτυπο πολιτικό συμβούλιο στη ΝΔ
Υπό την προεδρία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη συνεδριάζει σήμερα στις 17.00 το άτυπο πολιτικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας με διευρυμένη σύνθεση και τη συμμετοχή των Συντονιστών ΟΔΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, η συνεδρίαση θα γίνει στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Αντώντης Σαμαράς ανακοίνωσε την παραίτησή του το βράδυ της Κυριακήςόταν τα πρώτα αποτελέσματα έδειχναν συντριπτική νίκη του «όχι», αλλά και όταν έγινε γνωστή η τηλεφωνική συνομιλία με την Ντόρα Μπακογιάννη η οποία του ζήτησε να παραιτηθεί και αν χρειαστεί να το κάνει και η ίδια.

Το βάρος στην απόφαση ελήφθη όταν και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σ. Ιωαννίδης βγήκε και δήλωσε ότι πρέπει να αποχωρήσει το παλαιό πολιτικό προσωπικό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρέπει και ο κ. Σαμαράς να παραιτηθεί.

Ο Νίκος Δένδιας είναι αυτός που έχει δηλώσει ότι θα διεκδικήσει την αρχηγία, ενώ ο Μάκης Βορίδης άφησε ανοιχτό το... παράθυρο. Το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη ακούγονταν ανέκαθεν για τη διεκδίκηση της αρχηγίας, αλλά οι όποιες κινήσεις του θα καθοριστούν από την αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη. Από τη νεότερη γενιά στελεχών, ο πιο πιθανός διεκδικητής θα μπορούσε να είναι ο Περιφερειάρχης Κεντ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ δεν αποκλείεται όσο προχωρούν οι διαδικασίες στη ΝΔ να προστεθεί και το όνομα του επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ