«Βόμβα» Βαρουφάκη: Αν βγει "ναι" στο δημοψήφισμα θα παραιτηθώ...

«Βόμβα» Βαρουφάκη: Αν βγει "ναι" στο δημοψήφισμα θα παραιτηθώ...
Αν στο δημοψήφισμα υπερισχύσει το «ναι», η κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση των πολιτών ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών στο Bloomberg ωσόσο όμως τόνισε ότι ο ίδιος θα παραιτηθεί από τη θέση του.

«Δεν υπογράφω συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει αναδιάρθρωση του χρέους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Ερωτηθείς πάντως αν ο πρωθυπουργός του έχει πει αν θα φύγει αρκέστηκε να απαντήσει ότι όταν πας στη μάχη δεν συζητάς την ήττα.

Όπως είπε η συμφωνία που προτάθηκε από τους εταίρους στις 25 Ιουνίου δεν αποτελεί μια «βιώσιμη λύση» για την Ελλάδα καθώς ουσιαστικά κινείται στο πλαίσιο του «προσποιήσου και επέκτεινε».

Σε περίπτωση που οι πολίτες επιλέξουν το «όχι» στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει άμεσα σε επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων και να κλείσει μια νέα βιώσιμη συμφωνία.

Ωστοσο ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν θα υπογράψει μια λύση η οποία δεν θα περιλαμβάνει αναδιάρθρωση χρέους. «προτιμώ να κόψω το χέρι μου παρά να υπογράψω συμφωνία χωρίς αναδιάρθρωση χρέους».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών μια προκαταρκτική συμφωνία στο Eurogroup θα επιτρέψει στην ΕΚΤ να ανοίξει τη στρόφιγγα του ELA και αυτό με τη σειρά του θα επιτρέψει να αρθούν τα μέτρα που επιβλήθηκαν στις τράπεζες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ